Održan sastanak sa građanima Kovača i Sumbuluše


06. 2. 2019

U prepunoj prostoriji Mjesne zajednice Kovači, rukovodstvo Općine Stari Grad održalo je sastanak sa građanima Kovača i Sumbuluše. Na sastanku je bilo govora o urađenim i planiranim projektima, te problemima sa kojima se građani ovog dijela Starog Grada susreću.

U proteklih nekoliko godina uloženo je oko 2,3 miliona KM u područje mjesnih zajednica Kovači i Sumbuluša. „Posebno se izdvajaju projekti kao što je izgradnja Balkanskog mevlevijsko-istraživačkog centra i Pasivne kuće, uređenje Saburine kuće, velika podrška Šehidskom spomen centru Kovači i OŠ „Saburina“. A i za predstojeći period su planirani značajni infrastrukturni projekti. Najbitniji je definitivno kompletna sanacija ulica Kovači i Ploča, dionica od Čekrečijine džamije do spoja sa ulicama Hadžijamakova i Mustafe Dovadžije. Elaboratom je predviđeno da se na dionici od Čekrečijine džamije do Muzeja Alije Izetbegovića u ulici Ploča, zadrži kaldrma kao prepoznatljiva autentičnost Sarajeva i Čaršije. Također planirana su i velika ulaganja u obnovu i modernizaciju OŠ 'Saburina'“, kazao je građanima pomoćnik načelnika za investicije i komunalne poslove Adis Hadžović.

Uslijedila su pitanja i zahtjevi građana koji su iznijeli dosta pohvala na rad nekoliko općinskih službi. Ipak, postoje problemi loših kanalizacionih i vodovodnih instalacija u nekim ulicama, a izneseni su u problemi koji nisu u nadležnosti Općine Stari Grad, poput slabog čišćenja ulica, posebno prilikom snježnih padavina, nelegalnih deponija, nezakonitog parkiranja i slično. Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i najbliži saradnici su obećali djelovanje u skladu sa realnim mogućnostima, a sve u cilju rješevanja što većeg broja problema i ispunjavanja zahtjeva građana ove dvije starogradske mjesne zajednice.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630