Počinju radovi na još jednom milionskom projektu u Starom Gradu


01. 7. 2024

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić potpisao je danas Ugovor o izvođenju radova na sanaciji fasade i zamjeni vanjske stolarije na JU Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatsnosti Sarajevo, zajedno sa gradonačelnicom Benjaminom Karić, ministricom Naidom Hota-Muminović i izvođačima radova NEIMARI d.o.o. Sarajevo.
 
Ukupna vrijednost ugovora je oko dva miliona KM.
 
“Ove godine u školske objekte na području naše općine se ulaže oko 7 miliona KM. Pored obrazovnog procesa ovaj objekat će mnogo značiti za lijepu sliku Sarajeva. Kada se ovdje izvrši rekonstrukcija saobraćajnice, trotoara i tramvajskih šina, i uz renoviranu zgradu, ovaj dio našeg grada će mnogo ljepše izgledati”, naglasio je načelnik Čengić.
 
Osim važnosti poboljšanja uslova za odvijanje obrazovnog procesa i energetske efikasnosti, obnova ove zgrade ima i estetski značaj jer se radi o prelijepom nacionalnom spomeniku BiH.
 
Gradonačelnica Karić istakla je kako je sanacija fasada u gradskoj jezgri projekat na kojem Grad Sarajevo istrajava već treću godinu zaredom.
 
“Zahvaljujući dobroj saradnji sa Općinom Stari Grad i Ministarstvom odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo iznašli smo sredstva, završili procedure, a već naredne sedmice planiramo uvesti izvođače u same radove. Projekat je veoma skup, ali sam sigurna da su ta sredstva opravdana, ne samo iz estetskih razloga, već i zbog sigurnosti učenika i osoblja ove škole”, rekla je ovim povodom gradonačelnica Karić.

Ranije je potpisan i Sporazum o zajedničkoj saradnji na ovom projektu.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630