Održana 38. redovna sjednica Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo


28. 6. 2024

Danas je održana 38. redovna sjednica Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo, na kojoj su vijećnici razmotrili obiman dnevni red. Sjednicu je otvorio predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo, Seid Škaljić.
 
“Na današnjoj sjednici je bilo skoro 50 tačaka dnevnog reda i sve tačke su usvojene. Općinsko vijeće Stari Grad je u punom kapacitetu opredjeljeno za razvoj Općine”, naglasio je predsjedavajući Škaljić.
 
Stručna služba kabineta Općinskog načelnika predložila je niz akata koji su također bili na dnevnom redu, uključujući Odluke o utvrđivanju dana formiranja brigada Armije Republike BiH, Odluke komunalnom redu, osnivanju Zdravstvenog savjeta te imenovanju vršioca dužnosti predsjednika i članova Nadzornog odbora i Odbora za reviziju Javnog komunalnog preduzeća Općine Stari Grad.
 
“Saradnja sa Općinskim vijećem je najvažniji faktor u uspješnoj realizaciji milionskih projekata. Danas je održana još jedna produktivna sjednica na kojoj su usvojeni važni akti. Nizom odluka je potvrđeno opredjeljenje da sve javne resurse i parkinge stavimo u funkciju zajednice, a ne privatnih lica, bez obzira na pritiske koje trpimo”, naglasio je načelnik Irfan Čengić.
 
Služba za privredu raspravljala je o odlukama o dodjeli u zakup poslovnih prostora na nekoliko adresa unutar općine, kao i odlukama o unosu poslovnih prostora u registar Općine Stari Grad.
 
U okviru tačka iz nadležnosti Službe za investicije i komunalne poslove razmatrane su i usvojene odluke o utvrđivanju davalaca komunalne usluge na području općine stari grad, o utvrđivanju cijena po zonama za dodjelu parking mjesta davaocu komunalne usluge na području općine stari grad kao i pojedinačne odluke o dodjeli konkretnih lokacija odnosno parking prostora JKP Općine Stari Grad. Također, ključni dokument koji je usvojen, a prethodio je usvajanju ovih odluka je Zaključak o usvajanju saobraćajnog elaborata parkiranja na području Općine Stari Grad.

Sjednica je zaključena informacijom o nedavnoj dodjeli u zakup poslovnih prostora putem javnog oglasa.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630