Nakon OŠ „Vrhbosna“ i OŠ „Edhem Mulabdić“ donirana informatička oprema


04. 10. 2018

Općina Stari Grad je s ciljem unapređenja nastavnog procesa, donirala područnoj Osnovnoj školi "Edhem Mulabdić" televizor sa android operativnim sistemom i informatičku opremu. Oprema će biti instalirana u kabinet kojeg koriste učenici nižih razreda ove osnovne škole. Predstavnici ove osnovne škole zahvalili su se na doniranoj opremi, te istakli kako će im biti od velike koristi u nastavnom procesu i edukaciji učenika.

"U vremenu u kojem živimo nemoguće je funkcionisati bez informatičke opreme, kako u svakodnevnom životu, tako i u obrazovnom procesu. Ova oprema olakšat će rad naših nastavnika. Djeci će biti lakše predočiti sadržaje i teme u predmetnoj oblasti, te će im biti lakše motivisati djecu da prate sam nastavni proces", istakli su u OŠ "Edhem Mulabdić".

Općina Stari Grad kontinuirano pomaže osnovne škole koje se nalaze na njenom području. Ova pomoć ogleda se kako u finansiranju infrastrukturnih projekata, ali i u nabavci opreme koja im je neophodna za neometano i kvalitetno održavanje nastavnog procesa.

Podsjećamo, uz prethodno razmatranje potreba i stanja svih škola na području ove lokalne zajednice, prošle godine Općina Stari Grad informatičku opremu donirala je OŠ „Edhem Mulabdić“ i OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“, a ove godine OŠ „Vrhbosna“.

Pored toga, prije dvije godine realizovan je projekat „Opremanje osnovnih škola računarskom opremom“. Taj projekat je pripremio i predložio Sektor za lokalni razvoj Općine Stari Grad, a finansijski realizovala pobratimska Općina Karamürsel iz Republike Turske. Za svaku od šest starogradskih osnovnih škola obezbijeđeno je po pet modernih računara sa predinstaliranim licenciranim operativnim sistemom, te po jedan štampač, video projektor i projekciono platno. Vrijednost ovog projekta bila je oko 40.000KM.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630