Dom zdravlja Stari Grad : Donirana tri inhalatora za djecu, uskoro popravka centrale


18. 9. 2018

Općinski načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić posjetio je danas Dom zdravlja Stari Grad gdje ga je primila direktorica ustanove dr.Samira Ahmetović. Pedijatrijskom odjeljenju uručena su tri inhalatora za djecu koja su im neophodna u radu s obzirom da su do sada raspolagali samo sa jednim, koji nije bio dovoljan imajući u vidu broj pacijenata. Kako je istaknuto tokom posjete, u jesenjem i zimskom periodu povećan je broj inhalatornih terapija kod malih pacijenata, te ih bude i dvadesetak samo do podneva. Inhalaciona terapija olakšava disanje djeci, a donirani inhalatori spadaju u kvalitetnu i profesionalnu opremu koja će pomoći pacijentima, ali i olakšati rad ljekarima.

Prošlog mjeseca u ovu ustanovu isporučen je novi ultrazvučni aparat koji su donirali Ambasada Japana i Općina Stari Grad Sarajevo na osnovu projektnog prijedloga općinskog Sektora za lokalni razvoj. Vrijednost aparata je 47.000 KM, a načelnik se danas na licu mjesta uvjerio da je on u funkciji i da se koristi u punom kapacitetu. Potreba za ovim uređajem također je bila velika imajući u vidu da je raniji uređaj bio star deset godina i nije radio punim kapacitetom, a godišnje je potrebu za pregledima imalo najmanje 4.000 pacijenata. Prema riječima uposlenih na odjelu radiologije sada je situacija mnogo bolja.

U razgovoru sa menadžmentom Doma zdravlja Stari Grad, općinski načelnik Hadžibajrić saznao je za probleme sa telefonskom centralom u ovoj ustanovi koja nije u funkciji već pet mjeseci. S obzirom da je komunikacija sa građanima otežana što predstavlja problem i za pacijente i za ljekare, Općina Stari Grad će finansirati sanaciju telefonske centrale Doma zdravlja Stari Grad, a nastojat će se da se radovi završe u što kraćem roku.

Ranije je najavljeno da na proljeće počinje veliki projekat nadogradnje objekta Doma zdravlja Stari Grad čime će se proširiti kapaciteti, opremiti prostorije i poboljšati usluga za pacijente. Projekat će Općina Stari Grad finansirati kreditnim sredstvima Saudijskog fonda za razvoj.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630