U ulici Čorbadži dede Mustafage na Obhodži gradi se igralište za mali nogomet


06. 8. 2018

Stanovnici jednog od najvećih starogradskih naselja – Mošćanice, uskoro će dobiti sportsko igralište. Igralište se gradi u ulici Čorbadži dede Mustafage (u blizini Mosta bosansko-turskog prijateljstva) na Obhodži, kako bi se djeci i omladini osiguralo mjesto za igru i rekreaciju.Teren je namijenjen je za mali nogomet.

Igralište će biti ograđeno, a za njegovu izgradnju Općina Stari Grad iz budžeta je izdvojila oko 77.200 KM.

Prema riječima kolega iz Službe za investicije, plan i analizu Općine u toku su zemljani radovi i pripreme za početak radova na izgradnji potpornog zida, kojeg je neophodno izgraditi kako bi se dobila ravna ploha na kojoj će se igralište graditi.

„S obzirom da se radi o izrazito zahtjevnom i stjenovitom terenu, ostalo je da završimo još izgradnju zida, nakon čega ćemo raditi ravnanje terena, a potom i asfaltiranje sportske plohe. Nakon što se završe navedeni radovi, uslijedit će montaža ograde oko cijelog igrališta“, pojasnili su iz Službe.

U okviru projekta planirana je izgradnja igrališta dimenzija 25x15metara. Postavit će se zaštitna panelna ograda visine pet metara. Finalna obrada igrališta će biti asfalt/betonska podloga debljine šest centimetara, a koja će biti ugrađena na tamponski sloj debljine 30 centimetara. Planirano je i postavljanje klupe za rezervne igrače ili publiku, izgradnja pristupnog puta, te rješenje problema odvodnje površinskih voda.

Izvođač radova je firma „Bosman“

Mjesna zajednica Mošćanica do sada je imala jedino dječije igrališe uz OŠ „Vrhbosna“, međutim kako se radi o naselju sa velikim brojem stanovnika bilo je neophodno izgraditi još jedno u drugom dijelu naselja. Upravo iz tog razloga Općina je pokrenula i projekat izgradnje sportskog igrališta u ulici Ablagijin sokak. I ti radovi su u toku.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630