Rezultati općinskog takmičenja iz matematike


12. 3. 2018

U OŠ „Vrhbosna“ održano je općinsko takmičenje iz matematike za starogradske osnovce, a u konačnom poretku najuspješnija je bila OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ sa osvojenih 89,50 bodova.

Takmičenje je bilo podijeljeno u tri kategorije. U kategoriji (pojedinačno) VII-ih razreda prvo mjesto osvojila je Sara Čengić (OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“), drugo Amina Đuderija OŠ „Vrhbosna“,a treće mjesto pripalo je Amini Kehonjić (OŠ „Vrhbosna“).

Najbolji matematičar VIII-ih razreda iz Starog Grada je Emira Ibrahimović (OŠ Saburina“), potom Naida Kaljanac iz OŠ „Saburina“ i treće mjesto Afan Dorić iz OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“.

U kategoriji IX-ih razreda prvo mjesto je pripalo Fatihu Žgalju (OŠ „Hamdija Kreševljaković“), druga je bila Hatidža Šeko iz OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“, a Ensar Junuz Čičić (OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“) bio je na trećem mjestu.

U kategoriji (ekipno) VII-ih razreda prvo mjesto je OŠ „Vrhbosna“, drugo OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ i treće OŠ „Saburina“.

U kategoriji (ekipno) VIII-ih razreda prvo mjesto je OŠ „Saburina“, drugo OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ i treće OŠ „Edhem Mulabdić“.

U kategoriji (ekipno) IX-ih razreda prvo mjesto je OŠ „Hamdija Kreševljaković“, drugo OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ i treće OŠ „Vrhbosna“.

Najuspješnije škole u ukupnom zbrajanju svih bodova VII-ih, VIII-ih i IX-ih razreda su: OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“, OŠ „Saburina“ i treće mjesto OŠ „Hamdija Kreševljaković“.

Ovim rezultatima, mladi starogradski matematičari su osigurali nastup na kantonalnom takmičenju iz matematike. Također, dobili su diplome i novčane nagrade koje su im uručili predstavnici općinske Službe za obrazovanje, kulturu i sport.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630