Sadašnje i buduće zvijezde bh. košarke u novoj sali OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“


15. 6. 2017

Učenicima osnovnih škola „Mula Mustafa Bašeskija“ i „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“, koji su polaznici Škole košarke BBY (Bosnian youth basket), su naši zlatni košarkaški momci jučer podijelili dresove za uspješno okončanu sezonu. Mališanima su dresove i lopte podijelili Musa, Sikiraš, Čampara.

Školu košarke pokrenulo je udruženje Bosnian basketball youth, koje predvodi Admir Sakoč, a počela je prije šest mjeseci.

„Ova škola košarke počela je u januaru i trenirali smo oko 80-oro djece, mlađeg uzrasta, iz škola sa Hrida i Logavine, a u planu nam je od jeseni uključiti i ostale četiri škole iz Starog Grada,“ rekao je Sakoč.

Također, ono što im ide na ruku je što je Općina Stari Grad nedavno obezbijedila šest novih koševa u ovoj sportskoj sali. Pomenuti koševi imaju mogućnost mijenjanja visine, te su stoga idealni za održavanje škole košarke za mnogo novih mladih polaznika.

Ovoj svečanosti su prisustvovale velike zvijezde bh. košarke, koji su 2015. godine osvojili zlatnu medalju na Evropskom kadetskom prvenstvu, što je jedan od najvećih sportskih uspjeha u historiji naše zemlje. Predvodio ih je kapiten te mlade selekcije Džanan Musa, sadašnji igrač zagrebačke Cedevite i učesnik Evropske lige u košarci, kao i seniorski reprezentativac BiH. Osim njega, sa najmlađim su se družili i Njegoš Sikiraš, košarkaš španskog prvoligaša Fuenlabrada - jedne od najjačih košarkaških liga svijeta i Sani Čampara, juniorski član slavnog Real Madrida. Uz košarkaše je bio i selektor te slavne selekcije Josip Pandža, te njegov pomoćnik Enes Numanović.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630