Spektakularan koncert ispred Katedrale povodom Dana Općine


05. 5. 2017

Sinoć je ispred Katedrale održan spektakularan koncert „Legende Starom Gradu“ na kojem su najveće muzičke zvijezde poklonile svoje hitove hiljadama okupljenih građana. Ostat će zabilježeno da su te večeri ulice Ferhadija i Štrosmajerova bile preplavljene građanima koji su došli da zajedno sa brojnim učesnicima koncerta proslave Dan Općine Stari Grad. Na koncertu „Legende Starom Gradu“ nastupili su Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Enes Begović, Nihad Alibegović, Ibro Bublin, Arif Alajbegvoić, Sejo Pitić, Aka Hukelić sa Aka_demijom Pink Panter, humorista Osman Džiho, a program je, na svoj prepoznatljiv način sa puno humora i šarma, vodio glumac Enis Bešlagić.

Sve muzičare na sceni je pratio orkestar RKUD Proleter, a za besprijekorne tehničke uslove pobrinula se produkcija AV oprema.

Prvi su nastupili Aka Hukelić i članovi Aka_demije Pink Panter koji su publiku podsjetili na najveće hitove Indexa, Keme Montena i Ambasadora. Nakon njih, sevdalinkama „Tebi majko misli lete“,“Zvijezda tjera mjeseca“ i „ Karanfile, cvijeće moje“ publiku je 'počastio' Arif Alajbegović, a oduševljenje publike naraslo je izlaskom na scenu mlade zvijezde raskošnog glasa i vrhunskog talenta Ibre Bublina. Vrhunski pjevač narodne muzike Nihad Alibegović publiku ispred Katedrale 'počastio' je pjesmama „Tebe nema“ i „Nigdje zore“, a potom je na scenu izašao Enes Begović. Horski je publika pjevala njegove hitove „Lijepa je“, „Sve imao samo tebe ne“, „Bosanac“, a na kraju nastupa u čast svih bh sportista i njihovih pobjeda, publika i Enes otpjevali su „Hajmo Bosno, hajmo Hercegovino“. Rođeni Vratničanin i veliki prijatelj ove općine Hari Varešanović ranije tog dana kazao je da je ponosan što je iz Starog Grada i sretan što će pjevati svojim sugrađanima, a publika je njegov izlazak na scenu ispratila gromoglasnim aplauzom. Hari im je uzvratio pjesmama „Ćilim“, „Svuda se sunce rađa“, a pravo oduševljenje nastalo je kada mu se u pjesmi „Poletjela golubica sa Baščaršije“ na sceni pridružio Halid Bešlić! A, onda se se nizali hitovi najveće muzičke zvijezde u regiji „Miljacka“, „Prvi poljubac“,“Lavanda“, „Zlatne strune“, „U meni jesen je“. Najljepši momenat na koncertu svakako je bio onaj kada su se Halidu tokom posljednje pjesme „Malo je malo dana“, na sceni pridružili svi učesnici koncerta kao i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i predsjedavajući Općinskog vijeća Jusuf Pušina. Ovom pjesmom, uz zadovoljstvo koje su izrazili svi učesnici što su ovaj koncert posvetili najstarijoj sarajevskoj općini i građanima Sarajeva, i s nadom da će ovo postati tradicija, koncert ispred Katedrale je završen.

Koncert „Legende Starom Gradu“ sinoć se mogao pratiti i uživo putem Facebooka na SarajevoGrad.ba gdje su zabilježene desetine hiljada pregleda.

Održavanje koncerta „Legende Starom Gradu“ podržali su: Coca Cola BiH, Euroasfalt, Ga-Me-Ha, Megamix, Kafe&Restoran Metropolis, Kafe-pekara Mrvica, Chipas, Agencija Gama, restoran Đulagin dvor. Medijski pokrovitelji koncerta bili su: Hayat TV, Antena Sarajevo i Radio MIX. Fotografije: Haris Karamehmedović

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630