Učenici s načelnikom diskutovali o problemima svoje lokalne zajednice


22. 2. 2017

U okviru projekta Civitas „Ja građanin“ danas su učenici IX-og razreda OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ sa načelnikom Hadžibajrićem diskutovali o problemima sa gradskim saobraćajem u njihovim životnim sredinama.

U posjeti su sa učenicima bili i direktor OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ Kerim Fejzagić i profesorica predmeta „Građansko obrazovanje“ Berina Alihodžić, koja je pripremala učenike za današnju diskusiju.

Direktor Fejzagić i profesorica Alihodžić su izrazili veliku zahvalnost zbog otvorenosti i pristupačnosti Općine Stari Grad i načelnika Hadžibajrića da ovaj bitan predmet i projekat dobije i svoj praktični dio, pored teorijskog. „Građansko obrazovanje je jedini školski predmet koji ima isti plan, program i udžbenike na nivou cijele Bosne i Hercegovine i zbog toga zaslužuje pažnju i podršku,“ rekla je profesorica Alihodžić. Ona je još istakla veliku posvećenost, angažiranost i trud kod učenika da se uključe u ovu temu, iako se konkretna promjena možda neće desiti. Učenici su potom sa načelnikom Hadžibajrićem razgovarali o suštini ovog velikog problema i svim aktivnostima koje Općina Stari Grad poduzima da pomogne svojim građanima, koji umnogome ovise o kombi saobraćaju. Na pitanje učenice Ermine Aličković šta mogu učenici uraditi po tom pitanju, načelnik Hadžibajrić je odgovorio da ne mogu mnogo, ali je dodao: „Ono što ja mogu da vam poručim, to je da uvijek imate u svijesti čuvanje javne svojine, u ovom slučaju vozila gradskog saobraćaja, i da ovu poruku širite u svojoj okolini“.    

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630