Od 15. decembra na Trgu oslobođenja koncerti, prvoklasna gastro ponuda, Rudolfov kutak


06. 12. 2016

Kao što smo već pisali na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović, od 15. decembra do 15. januara održat će se „Sarajevo Winter Market“, a u toku je postavljanje montažnih objekata, šatora i drugih pratećih sadržaja. Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i rukovodstvo Općinskog vijeća: predsjedavajući Jusuf Pušina i zamjenici Irfan Čengić i Sanel Dragolovčanin, obišli su jučer radove na Trgu oslobođenja gdje su od organizatora dobili obećanja da će ova manifestacija ponuditi mnoštvo zanimljivih sadržaja tokom zimskih praznika, kako građanima Sarajeva, tako i brojnim turistima koji odluče posjetiti ovaj grad. Kako smo i najavili, objavljujemo i detalje samog događaja koje su otkrili organizatori.

Montaža i postavljanje objekata na Trgu oslobođenja


Na poznatom prostoru između Ekonomskog fakulteta i zgrade “Svjetlosti”, uz samu Ferhadiju, od 15. decembra do 15. januara, posjetitelje će svakodnevno čekati mnoštvo razloga za veselje i razonodu na „Sarajevo Winter Marketu“. Ovogodišnje izdanje tradicionalnog zimskog derneka biće još sadržajnije i raznovrsnije uz dvadeset izlagača, najboljih predstavnika svojih branši, koji će posjetioce čekati uz igru, pjesmu i prvoklasnu gastronomsku ponudu u drvenim kućicama izgrađenim specijalno za ovu priliku. U središtu Trga oslobođenja-Alija Izetbegović nalazit će se  šator, za kojeg organizatori tvrde da će biti epicentar jednomjesečnog praznovanja. Tu će se svakodnevno održavati zanimljivi koncerti i predstave, te se očekuje da to postane glavno okupljalište mladih tokom mjesec dana ove manifestacije. Prema najavama, tu će biti kafić, disko, restoran i 'plesnjak' - sve na jednom mjestu.
Za najmlađe će biti upriličen susret sa Djeda Mrazom i ulazak u njegove specijalne odaje, kao i pravljenje najvećeg Snješka Bijelića, te potraga za nestašnim Vinterčićima, kao za misterioznim Pokemonima. Najspretnije čekaju primamljive nagrade. Očekuje se da Rudolfov kutak posebno oduševi mališane, koji će roditelje vući za rukav da svakoga dana učestvuju u toj zanosnoj igri. Očekivanja organizatora su da i brojni turisti koji odluče posjetiti Sarajevo za praznike, a koji su naviknuti na vrhunske blagdanske ugođaje, prepoznaju sve to i na „Sarajevo Winter Marketu“ te da on postane događaj kojem će se vraćati.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630