Strošići: završena rekonstrukcija dva kraka ulice


20. 7. 2016

Rekonstrukcija ulice Strošići, kroz drugu fazu projekta, odvija se planiranom dinamikom. Druga faza obuhvata četiri kraka ove ulice, a radovi su dosad završeni u dva. Na svim lokacijama obuhvaćenim drugom fazom prvo je urađena rekonstrukcija vodovodne i knalizacione mreže, te sanacija plinskih i telekom instalacija. Nakon toga, u kraku ulice Strošići koji se nalazi 20-ak metara iznad džamije, urađena je rekonstrukcija kamenog stepeništa. “Građani ove ulice su imali različite zahtjeve, te smo napravili kompromis kako bi im se izašlo u susret. Jedna polovina stepeništa je kaldrmisana, a druga je pretvorena u betonsku stazu zbog lakšeg pristupa invalidnim osobama, te transporta ogrjeva i drugog tereta,”saopćili su iz Službe za investicije, plan i analizu.

Krak ulice djelimično betoniran i kaldrmisan

 

Na ovom dijelu bit će postavljen i rukovat na dužini od oko 30 metara. Krak ulice Strošići prije džamije, sa lijeve strane, koji se spaja s ulicom Bakije sokak u ponedjeljak je asfaltiran i završen.

Strošići-krak koji izlazi na Bakije sokak

 

Danas se izvode radovi na pripremi terena za asfaltiranje trećeg kraka, Strošići čikme. Na sredini ove ulice nalazi se još jedan krak, ulica Haljevac. Kada se završi asfaltiranje Strošići čikme, počet će sanacija kaldrme u ulici Haljevac. Svi radovi na rekonstrukciji ulice Strošići, druga faza, trebali bi biti završeni do kraja ovog mjeseca.

Strošici čikma i Krak Haljevac

 

Podsjećamo, centralni dio ulice Strošići završen je prošle godine. Tada je u potpunosti zamijenjena komunalna infrastruktura, te asfaltirano više od 938 kvadratnih metara ulice.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630