Počelo rušenje stare sale OŠ”Mula Mustafa Bašeskija”


23. 6. 2016

Kako je i najavljeno, danas su počeli radovi na izgradnji jedne od najmodernijih sportskih sala u Starom Gradu, uz OŠ”Mula Mustafa Bašeskija”. Radnici firme “Džena” d.o.o iz Gradačca počeli su danas rušenje objekta stare sale, a prema riječima poslovođe gradilišta Alage Džekića, sala će biti srušena do kraja dana.

“Rušenje stare sale ćemo završiti u toku dana, a sutra smo planirali raščišćavanje gradilišta i uklanjanje šute nakon čega će početi radovi na izgradnji novog objekta,” kazao je Džekić. Dodao je da će se radovi odvijati i vikendom. U ime Službe za investicije, plan i analizu-koja realizuje projekat izgradnje sale i uređenja školskog dvorišta, početak radova danas je pratila pomoćnica načelnika Aida Veladžić, te Mirsad Hodžić u ime firme “Arhinova”d.o.o. koja vrši nadzor nad izvedenim radovima.

Kako je kazala Veladžić, o početku realizacije projekta, upoznata je i Policijska stanica Logavina, te je zatražena njihova podrška u obezbjeđivanju saobraćaja. “Zatražili smo od pripadnika Policijske stanice Stari Grad da onemoguće parkiranje vozila u ulicama gdje se izvode radovi, kako bi bio moguć pristup mašina i radnika, “pojasnila je Veladžić. Na licu mjesta mogli smo se uvjeriti da su građani i pored istaknutih upozorenja nepropisno parkirali vozila, te su im policijski službenici pisali kazne.

 Ukoliko se sve bude odvijalo prema planu i projektu, nova sportska sala i školsko dvorište bit će izgrađeni za 90 dana.
Projekat predviđa gradnju prizemnog objekta sa vanjskim gabaritima sale 30,56 x 17,31m i pratećih prostorija 8,52x17,22/16.36m. U sastavu objekta bit će fiskulturna sala kao zaseban objekat i pomoćne prostorije kao što su svlačionice, kupatila, ostave za rekvizite i prostorija za profesora tjelesnog odgoja u posebnom dijelu objekta.
Postojeće stepenište unutar dvorišta će se izmjestiti što bliže kotlovnici i starom dijelu škole i time stvoriti dodatni korisni prostor. U dvorištu su planirane površine za basket, sjedenje, slobodno penjanje i ostale aktivnosti.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630