Načelnik Hadžibajrić ugostio najbolju ekipu tehničkog stvaralaštva


07. 6. 2016

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo ugostio je danas državne prvake u naučno-tehničkom stvaralaštvu. Radi se o ekipi OŠ „Edhem Mulabdić“, pet učenica i sedam učenika. Pored njih, prisutni su i bili direktorica Škole Aida Omersoftić, te profesori tehničke kuture Nezir Hodžić i Fehim Hećo.

Omersoftić je pohvalila učenike i kazala kako su to djeca koja imaju afinitet prema tehnici. „Oni su dokaz da se rad i upornost isplati. Ova djeca su tokom cijele godine kroz tehničke sekcije bili jako aktivni, tako da je dobar rezulat bio neizbježan. Jako smo ponosni na sve njih“, kazala je Omersoftić.

Povod za posjetu su značajni rezultati koje su članovi tehničke sekcije postigli na općinskom, kantonalnom, federalnom i državnom takmičenju naučno-tehničkog stvaralaštva. Kako su pojasnili profesori Nezir i Fehim, radi se o prestižnom tekmičenju na kojem su učenici OŠ „Edhem Mulabdić“ već godinama u samom vrhu. Godinama smo bili prvaci na općinskom, kantonalnom i federalnom nivou, dok smo na državnom često bili drugi ili treći. Međutim, ove godine smo bili nepobjedivi i osvojili smo prva mjesta na svim takmičenjima, pričaju profesori.

Hadžibajrić je čestitao djevojčicama i dječacima na postignuti rezultatima, te profeorima na trudu i zalaganju. Najuspješnijim učenicima uručio je simbolične poklone za postignute rezultate.
Načelnik Hadžibajrić danas je ugostio učenike: Nejra Češko, Bakir Trebinjac, Berin Adžem, Meldin Kadrić, Emir Pecar, Selma Pamuk, Aldin Cviko, Rubina Ttvrtković, Adna Mavreković, Nejra Agović, Tarik Hadžić i Imran Hadžić.

 

Direktorica, profesori i najuspješniji takmičari s načelnikom Hadžibajrićem

Petnaestogodišnji Meldin Kadrić je učenik IX razreda, kazao je kako već pet godina učestvuje na kantonalnom, federalnom i državnom takmičenju naučno-tehničkog stvaralaštva. „Od petog razreda sam u tehničkoj sekciji. Tako da smo osvojili dosta zapaženih rezultata“, izjavio je Meldin, koji planira upisati Petu gimnaziju. I Nejra Češko će upisati gimnaziju. „Ja planiram upisati Drugu gimnaziju, matematički smjer. Nadam se da će mi to biti dobra podloga za neki tehnički fakultet“, kaže Nejra.


 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630