Druga faza rekonstrukcije ulice Strošići


13. 5. 2016

Počela je druga faza rekonstrukcije ulice Strošići na Vratniku. Radi se o rekonstrukciji preostala četiri kraka ove ulice čiji je centralni dio završen prošle godine. Tada je u potpunosti zamijenjena komunalna infrastruktura, te asfaltirano više od 938 kvadratnih metara ulice. Vrijednost izvedenih radova iznosila je oko 380.000 maraka, a finansirali su ih Ministarstvo prostornog uređenja Kantona Sarajevo i Općina Stari Grad Sarajevo.
Kao i u prvoj fazi izvođenja radova, i u preostala četiri kraka radit će se kompletna zamjena infrastrukture, postavljanje novih vodovodnih i kanalizacionih cijevi, te kišnih i fekalnih odvoda. Trenutno se izvode radovi u prvom lijevom kraku ulice. „Prije skidanja kaldrme postavljen je primarni sistem za vodu da stanovnici prilikom izvođenja radova ne bi imali problema s vodosnabdijevanjem“, ističu u Službi za investicije, plan i analizu Općine.
Pojašnjavaju da su u toku radovi na 'skidanju' kaldrme, nakon čega će firma 'Harisco' početi s rekonstrukcijom kanalizacione mreže, koju finansira KJKP 'Vodovod i kanalizacija'.
Nakon tih radova, Općina će finansirati postavljanje nove vodovodne mreže. Te radove će izvoditi firma 'Mibral' i bit će postavljeno preko 400 metara novih vodovodnih cijevi. Sa vlasnicima ostalih podzemnih instalacija u ovoj ulici također je dogovorena sanacija, tako da će po završetku vodovodne mreže biti promijenjene i instalacije Sarajevo-gasa i BH Telecoma. Po završetku svih ovih radovva, počet će postavljanje završnog sloja u četiri kraka ulice Strošići, što će zajedno finansirati Općina i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo. Na ovaj način bit će u potpunosti rekonstruisana ulici Strošići sa sporednim krakovima, koja nije sanirana preko 70 godina.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630