Dodjelom certifikata okončan projekat „Znanje za sve“


21. 12. 2015

 Dodjelom certifikata i zahvalnica u subotu (19. decembra) uspješno je okončan projekat „Program neformalnog obrazovanja - Znanje za sve“, koji je implementiralo Udruženje „Motivator“, a finansirala Općina Stari Grad.
Učesnicima obuke certifikate je uručio Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo. Istakao je kako su tokom implementacije projekta zaposlena tri polaznika obuka.
„Ove godine smo izdvojili 83.000 maraka za finansiranje projekata prispjelih po Javnom pozivu i usklađenih sa LOD metodologijom. Udruženje 'Motivator' je uspješno opravdalo novac koji su dobili. Općina će i dalje nastojati da podržava projekte koji su od značaja za lokalnu zajednicu, kao što je to bilo u ovom slučaju“, istakao je Hadžibajrić.

Uspješno okončan projekat „Program neformalnog obrazovanja - Znanje za sve“
Hadžibajriću uručena zahvalnica za podršku projektu

Irma Efendić, predsjednica Udruženja „Motivator“ i menadžerica projekta „Program neformalnog obrazovanja - Znanje za sve“ kazala je kako je presretna što na ovakav način okončava projekat.
„Projekat je dao sjajne rezultate. Ideja je došla sama od sebe. Veliki je broj nezaposlenih mladih koji nemaju priliku da steknu određene vještine u formalnom obrazovanju“, istakla je Efendić. Napomenula je da ovo nije kraj, nego početak.
„Nastavljamo sa ovim projektom. Cilj nam je da se proširimo i na druge općine. Na kraju moram istaći i izraziti veliku zahvalnost Općini Stari Grad, koja je pružila veliku podršku kako finansijsku, tako i logističku“, kazala je Efendić.

U znak zahvalnosti za prodršku u projektu Irma Efendić uručila je zahvalnice načelniku Općine Ibrahimu Hadžibajriću, te predstavnicima Sektora za lokalni razvoj Općine Selmi Velić i Saninu Hadžibajriću.

I predstavnicima Sektora za lokalni razvoj uručene zahvalnice

Kako je kazala Velić, cilj ovog projekta je bio da za 15 mladih nezaposlenih osoba s područja Općine Stari Grad pruži besplatnu edukaciju u oblastima koje nisu zastupljene u redovnom obrazovanju, a potrebne su na tržištu rada.
„Drago mi je što je projekat uspješno okončan i nadam se da ćemo i u budućnosti imati dobre i uspješne projekte sa sjajnim rezultatima“, istakla je Velić.

Certifikati za uspješno završeni program neformalnog obrazovanja „Znanje za sve“

Irma Skenderagić, magistrica politologije, lokalne samouprave i javne uprave, te učesnica programa neformalnog obrazovanja Udruženja za razvoj civilnog društva „Motivator“, pojasnila je kako je bila nezaposlena dvije godine i da se prijavila na program da bi stekla dodatna znanja.
„Tokom ovog programa stekli smo puno korisnih i primjenjivih znanja. Dobila sam priliku da volontiram u Općini i ovaj program mi je puno pomogao u tome. Ovo je jedna velika nada za bolju budućnost“, istakla je Irma.
Kako kaže, stekla je dodatna znanja iz raznih oblasti, od procedura osnivanja privrednih subjekata, nevladinih organizacija do načina i vještina pisanja projektnih prijedloga, te druga korisna i primjenjiva znanja koja se ne mogu steći tokom formalnog obrazovanja.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630