Privrednici se zahvalili za rekonstrukciju Baščaršijskog trga


30. 10. 2015

Zahvalni za rekonstrukciju trga na koju su čekali godinama, privrednici koji djeluju na Baščaršijskom trgu, jučer su upriličili druženje uz ručak sa radnicima i predstavnicima firme „Neimari“ koja izvodi radove. Druženju sa radnicima i baščaršijskim privednicima pridružio se i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, iskoristivši priliku da obiđe radove koji se izvode i razgovara sa građanima.
Izraženo je zadovoljstvo što će Baščaršijski trg nakon 30 godina dobiti izgled kakav zaslužuje, a što će neminovno doprinijeti i većem broju turista u najstarijem dijelu grada, a samim tim i boljem prometu za sve one koji imaju objekte na Baščaršiji. Ideja za organizovanje ovog druženja nastala je spontano, kada su privrednici, svako iz svog domena, odlučili da počaste radnike, te su se tako na bogatoj trpezi jučer našli svi čaršijski specijaliteti.
Kroz razgovor, privrdenci su kazali da su veoma zahvalni načelniku Hadžibajriću i Općini Stari Grad koji su imali sluha da pokrenu realizaciju ovako velikog projekta. Istovremeno, radnici koji su angažovani na izvođenju radova zadovoljni su odnosom na koji su naišli na Baščaršijskom trgu. Istakli su da se radovi izvode neometano, čemu posebno doprinose povoljni vremenski uslovi, te da će rokovi za završetak biti ispoštovani.
Inače, na Baščaršijskom trgu se trenutno postavljaju kamene ploče na dijelu od ulice Bravadžiluk do ulice Kazandžiluk, i postavljeno ih je oko 200m2. Do kraja ove sedmice bit će betonirana i lijeva strana gornjeg dijela Baščaršijskog trga, do rigola. Nakon zamjene svih podzemnih instalacija, te postavljanja armirano-betonske ploče, kompletan trg bit će popločan kamenim pločama, kojima su popločane i susjedne ulice Bravadžiluk i Sarači, čime će baščaršijsko jezgro dobiti jedinstven infrastrukturni izgled. Rok za završetak svih radova je u decembru.
Radove u vrijednosti oko 1,2 miliona maraka finansiraju, u jednakim omjerima, Općina Osman Gazi iz Turske i Općina Stari Grad Sarajevo.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630