Počinje betoniranje donjeg dijela Baščaršijskog trga


14. 10. 2015

Veladžić i Hodžić danas na terenu

Na Baščaršijskom trgu se vrše pripremni radovi za postavljanje betonske ploče u donjem dijelu trga. Prema riječima Mirsada Hodžića iz firme “Coning” d.o.o Sarajevo, koja vrši nadzor nad radovima, na tom dijelu su završene sve podzemne instalacije, kao i priključci na ulične slivnike. “Trenutno se vrši tamponiranje i priprema za armirano-betonsku ploču, koja bi trebala biti završena za dva dana, tako da bi sljedeće sedmice moglo početi postavljanje kamena na donjem dijelu trga,” kazao je Hodžić i dodao da se nada kako vremenski uslovi neće ometati odvijanje radova.
“Cilj je što prije staviti u funkciju donji dio trga, kako bi se njime neometano kretalo,”kazao je Hodžić”
Na gornjem dijelu trga, oko Sebilja, još se vrši izmjena podzemnih instalacija.
Inače, svakodnevno uposlenici Službe za investicije, plan i analizu izlaze na teren i obilaze radove, kako bi se poštovala dinamika i ostvarili zadati rokovi. Istovremeno, ostvaruju se stalni kontakti sa predstavnicima komunalnih i drugih preduzeća koji uporedo sa ovim radovima vrše sanaciju svoje mreže: plinska, elektro i telekom mreža. Prema riječima Aide Veladžić, stručnog savjetnika za investicione poslove, radovi teku po planu.
“Svakodnevno smo na terenu i trudimo se da odmah otklonimo sve probleme koji iskrsnu, kako bi dinamika radova bila ispoštovana,” pojasnila je Veladžić.
Radovi na rekonstrukciji Baščaršijskog trga počeli su 02. septembra, a završetak je planiran u decembru.
Radove od oko 1,2 miliona maraka finansiraju, u jednakim omjerima, Općina Osman Gazi iz Turske i Općina Stari Grad Sarajevo.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630