Počela rekonstrukcija ulice Strošići


22. 4. 2015

Rekonstrukcija ulice Strošići, projekat vrijedan oko 380.000 KM (prva faza) počeli su danas. Predstavnici Službe za investicije, komunalne i inspekcijske poslove Općine, te firme „Mibral“ koja je izvođač radova, izašli su jutros na teren i uvjerili se da radovi zasad teku po planu.
Na dionici od oko 450 metara dužine, kojia je planirana u skolpu prve faze radova, trenutno se rade pripremni radovi koji podrazumijevaju uklanjanje kaldrme i postavljanje prvremenog sistema za vodu.
„Prvo smo počeli skidanje kaldrme i postavljenje privremenog sistema za vodu. Očekujemo da dođe do pucanja cijevi kada počnu radovi, s obzirom da su u jako lošem stanju, tako da ćemo prvo osigurati privremeni sistem“, pojasnio je Safet Džemidžić, tehnički rukovodilac radova za vodu iz firme „Mibral“. Dodao je kako se radovi odvijaju planiranom dinamikom i da će radovi odvijati u skladu sa projektom.

Džemidžić i Handanagić razgovaraju o radovima koji se izvode

Pomoćnik načelnika za investicije, komunalne i inspekcijske poslove, Suad Handanagić je kazao je kako mu je zadovoljstvo što su radovi počeli kad su i najavljeni.
„Rekonstrukcijom ulice bit će znatno popravljeni uslovi života njenih stanovnika. U ovoj ulici živi više od 300 stanovnika, u nešto više od 150 domaćinstava. Projekat je veoma zahtjevan, upravo zbog velikog broja kuća koje su sagrađene uz samu ulicu, o čemu se moralo voditi računa“, ističe Handanagić.


U toku uklanjanje kaldrme i postavljanje privremenog sistema za vodu

Radovi će se izvoditi u dvije faze. Prva faza radova podrazumijevat će rekonstrukciju centralnog dijela, a u drugoj je predviđena rekonstrukcija pet krakova ulice.
U obje faze radit će se kompletna izmjena infrastrukture, te postavljanje novih vodovodnih i kanalizacionih cijevi, te kišnih i fekalnih odvoda. Predviđeno je postavljanje oko 800 metara kanalizacionih i vodovodnih cijevi, preko 180 individualnih priključaka, te postavljanje preko 1.000 metara kvadratnih kaldrme.
Finansijeri ovog velikog projekta su Ministarstvo prostornog uređenja Kantona Sarajevo i Općina Stari Grad Sarajevo. Vrijednost projekta, prve faze je oko 380.000 KM.
Rok za za završetak radova je 38 kalendarskih dana.

  
Predstavnici Općine obišli radove
Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630