Četveročlana porodica u Topčić polju dobila namještaj


04. 6. 2014

 Humanitarna pomoć koju su prikupili stanovnici i članovi Savjeta mjesne zajednice Logavina, isporučena je jučer stanovnicima Nemile i Topčić polja. Četveročlana porodica iz Topčić polja u kojoj je otac 80% invalid, i u poplavama su izgubili sve što su imali, jučer je dobila namještaj. Ovoj porodici donirani su ugaona garnitura, električni šporet i frižider, kako bi barem malo normalizovali svoj život.

Namjestaj za porodicu Topciic polje

Iz Logavine je jučer upućen kamion sa namještajem, bijelom tehnikom, odjećom i hranom, a osim u Topčić polju, pomoć je isporučena i u Nemiloj. Porodici kojoj je u poplavama u potpunosti uništen prvi sprat kuće u kojoj su živjeli i koji su ostali bez svega, također je doniran namještaj: ugaona garnitura, plakari, cipelar, te posuđe, odjeća i hrana. Preostala hrana u odjeća predati su na punkt za humanitarnu pomoć u Topčić polju. Iako su ostali bez svega, duh u ovim ljudima i dalje živi, kao i želja da normalizuju svoje živote. Kako su nam kazali predstavnici mjesne zajednice Logavina, jučer su ih u Topčić polju, u znak zahvalnosti, dočekali sa kafom i hurmašicama i zahvalili se što misle na njih.

 
Nove stvari za porodicu u Nemiloj

Podsjećamo, nakon što su 22. maja iz Mjesne zajednice Logavina otpremljena dva kombija humanitarne pomoći stanovnicima Topčić polja, vidjevši izuzetno tešku situaciju u ovom naselju, građani su nastavili akciju prikupljanja pomoći. Nove količine prikupljene pomoći jučer su isporučili sekretar mjesne zajednice Nermin Džino i predsjednik Savjeta mjesne zajednice Logavina Ekrem Kaljanac. Prema riječima Džine, članovi Savjeta mjesne zajednice Logavina odlučili su se odreći jednog paušala u korist stradalog stanovništva, a njihova ideja je da se prikupe sredstva za kupovinu građevinskog materijala kako bi se jednoj stradaloj porodici sagradila kuća. Za prijevoz humanitarne pomoći kamion je ustupila firma "Poliko", a sredstva za gorivo je donirala Općina Stari Grad.

   
Velike količine blata i nanosa još nisu očišćeni 
   
 I dalje teška situacija

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630