Ismail Zulfić i Ismail Barlov u posjeti Općini Stari Grad Sarajevo


12. 2. 2024

Danas je načelnik Općine Stari Grad, Irfan Čengić, zajedno sa vijećnikom Vedadom Deljkovićem, ugostio paraplivačke reprezentativce, Ismaila Zulfića i Ismaila Barlova, zajedno s njihovim trenerom, Amelom Kapom.
 
Načelnik je izrazio svoje divljenje za izuzetan trud, volju i požrtvovanost dječaka, kao i njihovih roditelja i trenera Kape. Bez obzira na brojne izazove, ovaj tim ne odustaje od svog cilja postizanja vrhunskih rezultata i osvajanja medalja.
 
Načelnik je istakao koliko su ponosni na velike uspjehe i dosadašnja postignuća ovog tima te je obećao punu podršku Općine Stari Grad u predstojećim izazovima. U 2024. godini, očekuju ih važna takmičenja poput Evropskog seniorskog prvenstva u Portugalu, Paraolimpijskih igara u Parizu te Svjetske serije u Italiji i Berlinu.
 
“Kaže se da nikada ne treba potcjenjivati srce šampiona, a dva Ismaila zaista imaju srce šampiona. Njihovi rezultati i predanost su vrijedni svakog poštovanja. Njihovom klubu će Općina Stari Grad i dalje biti partner, jer pored toga što podržavamo sport, posebno smo zahvalni na socijalnoj inkluziji osoba sa invaliditetom kroz sport. Samo tako možemo graditi pravedno društvo", naglasio je načelnik.
 
Također, načelnik je s oduševljenjem prihvatio poklon koji su mu uručili paraplivači - plivačku kapu sa potpisom Ismaila Barlova.
 
Ovaj tim nedavno je nastupio na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju u Splitu, gdje su se imali jaku konkurenciju iz različitih zemalja. Takmičari iz Plivačkog kluba SPID imali su 15 startova od čega su oborili pet državnih rekorda te osvojili sedam medalja, od čega tri zlatne, te po dvije srebrne i bronzane.

Općina Stari Grad je u prošloj godini podržavala klub i nastavit će pružati svoju podršku u budućnosti. Čestitamo paraplivačkom klubu SPID na dosadašnjim uspjesima i želimo im mnogo sreće u budućim takmičenjima.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630