Nakon prijave građana, nađeno najbolje rješenje za kvar u ulici Muhameda Basare


26. 8. 2020

Stanovnici ulice Muhameda Basare obratili su se Općini Stari Grad zbog pojave vode u njihovoj ulici, koja je slobodno tekla niz ulicu dolazeći sve do glavne saobraćajnice.

Suprotno tvrdnjama pojedinih medija da je općinski nivo prebacio ovaj problem na preduzeće „Vodovod i kanalizacija“, u prethodnom periodu poduzete su brojne radnje na detekciji i otklanjanju problema. Služba za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad intenzivno je radila sa ekipama KJKP“Vodovod i kanalizacija“ na terenu, kako bi se došlo do najboljeg rješenja.

„Dva puta smo angažovali pogon Vodovoda i dva puta pogon Kanalizacije i izlazili na teren. Ispitan je kompletan teren, pročišćeni svi šahtovi od ulice Bistrik do iza Bistričke stanice, uključujući i pročišćavanje starog austro-ugarskog bunara i izvora iznad Bistričke stanice,“ saopćili su iz nadležne službe. „Trenutno radimo iskop zemlje do dubine od 1,5 metara gdje će se postaviti drenažne cijevi i zatrpati drenažnim kamenom, a potom će se cijevi spojiti u prvi upojni šaht u ulici Muhameda Basare. Na ovaj način će se spriječiti dalje curenje vode,“ kazali su iz nadležne službe.

Iako se ne radi o problemu koji je u nadležnosti Općine, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić dao je nalog ovoj službi da u interesu građana nađe najbolje rješenje. „Nalogom općinskog načelnika promptno smo djelovali i radili na terenu u iznalaženju najboljeg rješenja u korist stanovnika ulice Muhameda Basare,“ saopćili su iz Službe za investicije i komunalne poslove i dodali da bi ovi radovi trebali biti završeni u narednih sedam dana.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630