Završena adaptacija prostorija Mjesne zajednice Babića bašča


09. 4. 2020

Okončan je projekat adaptacije prostorija Mjesne zajednice Babića bašča, kojeg je Općina Stari Grad Sarajevo realizovala uz podršku UNDP-a, potvrdila je Selma Velić, pomoćnica načelnika za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica Općine.

Adaptacija je podrazumijevala sanaciju zidova i podova jer je zbog vlage i prodora podzemnih voda bio znatno otežan rad i boravak u prostorijama. Radilo se o obimnom i specifičnom poslu. „Bilo je veoma važno da se na pravilan način postavi sika (masa koja sprječava prodor vlage) na zidove i podove. Injektiranjem sike završen je proces hidroizloacije fasadnih i unutrašnjih zidova i podova. Presložen je laminat, a u hodniku su postavljene keramičke pločice. U sklopu finalnih radova okrečene su sve prostorije, te malterisan i obojen vanjski zid objekta“, istakla je Velić. Adaptirane prostorije Mjesne zajednice Babića bašča od sada će se mnogo više koristiti jer su u planu brojni programi, pogotovo za građane treće životne dobi.

Radove u Babića bašči, u ukupnom iznosu od oko 40.000 KM, finansirali su podjednako Općina Stari Grad i UNDP. Radilo se o programu 'Jačanje uloge MZ u BiH' kojeg implementira UNDP u BiH s partnerskim općinama, a finansiraju vlade Švicarske i Švedske.

Sanirane i prostorije mjesnih zajednica Logavina i Mahmutovac

Podsjećamo, u prethodnom periodu odlukom općinskog načelnika, mr. Ibrahima Hadžibajrića sredstvima Općine Stari Grad adaptirane su i prostorije mjesnih zajednica Logavina i Mahmutovac. U Mjesnoj zajednici Logavina sanirana je velika prostorija za sastanke. Uklonjene su keramičke pločice, nakon čega je urađeno gletovanje zidova i finalno krečenje. U ovoj prostoriji održavaju su redovni sastanci građana, savjeta MZ-a i slično.

U mjesnoj zajednici Mahmutovac urađena je zamjena starih i dotrajalih portala i vrata, jer je zbog njihove dotrajalosti bilo izuzetno teško zagrijati prostorije. Ovi radovi su završeni, tako da su sada uslovi za boravak u Mjesnoj zajednici Mahmutovac mnogo bolji.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630