City fashion – uspješna modna firma iz Starog Grada


29. 1. 2020

Kao što smo već predstavili u našem info biltenu Starogradski haberi, u rubrici "Predstavljamo uspješne privrednike", priču prenosimo i na našoj web i Facebook stranici:

Ova prestižna firma nudi prodaju artikala srednje i niže cjenovne kategorije kao i luksuznu ponudu proizvoda poznatih italijanskih modnih linija. Nalaze se na dvije najatraktivnije lokacije u Starom Gradu i to u ulici Ferhadija na broju 22 i u ulici Štrosmajerova broj 6.

Posjetili smo poznati maloprodajni objekat u Starom Gradu koji se nalazi u ulici Fehadija i razgovarali sa bračnim parom Samirom Delićem i Enelom Korajkić koji su vlasnici uspješne firme 'City fashion'. Samir i Enela dokaz su kako je moguće uspjeti u onome što volite ako uložite dovoljno truda i ljubavi.

'City fashion' d.o.o. sa sjedištem u Sarajevu je privredno društvo čija je primarna djelatnost uvoz ženskih i muških odjevnih predmeta, obuće i modnih dodataka iz Italije, te prodaja u vlastitim maloprodajnim objektima. Njihova priča počela je u ljeto 1997. godine kada otvaraju prvu prodavnicu u Starom Gradu, u ulici Muvekita.

„Ideja je bila da u grad koji se i tokom rata nije predavao ni klonuo duhom i koji je uvijek pratio trendove i volio modu, donesemo italijanske modne novitete, kako u asortimanu robe, tako i u izgledu prodavnice“, počeo je priču Samir. Svi se dobro sjećamo radnje City fashion u ulici Muvekita koje je neposredno nakon rata bila jedna od rijetkih reprezentativnih radnji ove vrste u gradu. „To je bilo vrijeme neprestanih promjena u svakom smislu, završen je rat, ljudi su željeli da opet žive slobodu i sve što ona pruža. U tom vremenu svi smo gledali samo naprijed, vladao je pozitivni duh očekivanja i zalaganja da se nadoknadi što je rat zaustavio i uništio. Radilo se puno i požrtvovano“, prisjetio se Samir.

Naši lojalni kupci su naša snaga

Ova prestižna firma nudi prodaju artikala srednje i niže cjenovne kategorije kao i luksuznu ponudu proizvoda poznatih italijanskih modnih linija. Na pitanje ko najviše kupuje njihove proizvode Samir i Enela su nam kazali: „Za nešto više od dvadeset godina postojanja na bosansko-herecegovačkom tržištu radili smo sve cjenovne kategorije roba kojim se bavimo. Međutim, naša primarna opredijeljenost je asortimanu niže cjenovne kategorije, kako za kupce iz našeg grada tako i iz drugih gradova. Svi oni koji žele nešto moderno i aktuelno u našim radnjama mogu obradovati sebe nečim novim. Trudimo se da omjer cijene i kvalitete bude u korist kvalitete, tako da dajemo više nego što kupac očekuje što razvija lojalnost kod ljudi. Naši lojalni kupci su naša snaga.“

U Starom Gradu na najatraktivnijim lokacijama

City fashion objekti nalaze se na dvije najatraktivnije lokacije u Starom Gradu i to u ulici Ferhadija na broju 22 i u ulici Štrosmajerova broj 6. „Stari Grad je općina u kojoj smo počeli svoje poslovanje i gdje smo prisutni već 23. godine. Ovo je strogi centar grada i smatramo da je biti prisutan na ovim lokcijama jedna od naših ključnih prednosti. Cjelokupan asortiman ženske i muške odjeće, obuće, galanterije i modnih dodataka je dostupan u Ferhadiji broj 22, a malo uži izbor ženske odjeće i modnih dodataka u Štrosmajerovoj broj 6“, pojašnjavaju Enela i Samir. Dodaju i da razmišljaju o daljem širenju, ali i o online trgovini.

Mišljenja su da je Stari Grad najstimulativnija općina za rad. „Općina se maksimalno trudi da razumije privredu i djeluje na stvaranju pozitivnog poslovnog ambijenta u kojem smo svi na dobitku, tako da je ovo prava 'win-win' opcija“, tvrde supružnici. „Vidljiva su ulaganja u infrastrukturu i stvaranje uslova koji nama privrednicima olakšavaju poslovanje i za to smo posebno zahvalni općinskom načelniku Ibrahimu Hadžibajriću i njegovim saradnicima. Obje naše radnje nalaze se u ulicama koje su njegovim zalaganjem potpuno sanirane i uređene, a vjerujte da to mnogo znači u poslovnom svijetu. I Ferhadija i Štrosmajerova ulica sada su ponos našeg grada i svakako da to utiče i na naše poslovanje,“ dodali su.

Na pitanje kakvi su kupci i komšije iz Starog Grada imaju samo riječi hvale. „Kupci iz Starog Grada su naša dugogodišnja lojalna snaga, oni nas prate od početka i mi se trudimo da na najbolji način svojom ponudom zadovoljimo njihove želje i potrebe. Nakon toliko zajedničkih godina doživljavamo ih kao drage prijatelje. Komšije su uvijek tu, spremni da pomognu jedni drugima, a i cijeli ambijent je prijateljski i poticajan“, ispričao je Samir.

Zadovoljiti potrebe kupca

Pratimo globalna dešavanja u našoj branši, snaga je u lokalnoj primjeni globalnog, jer ništa više nije samo lokalno, turbulentnost svjetskih privrednih dešavanja se uvijek osjeti na svakom tržištu. Važno je predvidjeti u kojem se pravcu kreće i to primijeniti prije drugih, zadovoljiti potrebe kupca i prije nego što ih on jasno artikuliše. Tako smo radili dosad, tako ćemo i u godinama koje dolaze, kaže Enela.

Ključni cilj je zadovoljni kupac

Omogućiti kupcima potpuno zadovoljstvo kupovine, ne nametati nego pomoći u isticanju vlastite osobnosti - ono je na čemu mi temeljimo svoju diferencijaciju od konkurencije i jedan od ključnih faktora na kojem baziramo našu konkurentsku prednost. Za nas je najvažnije zadovoljstvo kupca i da se osjeća ugodno u našim prodajnim objektima, bez pritiska da mora realizovati kupovinu. Ključni cilj je zadovoljni kupac“, zaključuje Samir.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630