Večeras se otvara Jana Ice Garden, ledeni park pun magičnih trenutaka


05. 12. 2019

Večeras se na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović otvara ledeni park Jana Ice Garden. Projekat koji je podržala i Općina Stari Grad Sarajevo donosi ledenu magiju novogodišnjih praznika, a za večeras je najavljen i koncert sarajevskog kultnog benda Crvena Jabuka.

Kako bi se osigurao pravi doživljaj zimske bajke, od 5. decembra do 5. januara u ledenom parku u centru Sarajeva bit će postavljene brojne dekorativne instalacije, klizališe, sankalište, zip line, koji su namjenski osmišljeni i izrađeni upravo za ovu lokaciju.

U izradu novogodišnjih dekorativnih elementa uključeni su i učenici i profesori Željezničkog školskog centra, Sarajevo. Oni su svojim trudom, zalaganjem i praktičnim radom uveliko doprinijeli da zimska ledena priča dobije izgled kakav do sada niste mogli vidjeti u našem gradu.

Brojni sadržaji za posjetitelje

Klizalište će biti 320 m2, kružno će prolaziti kroz park i jednim dijelom ulice Ferhadija, središnji dio klizališta sa parkom će povezivati most ukrašen dekorativnim lampicama i instalacijom “Solarno drvo” koju su samostalno izradili učenici Željezničkog školskog centra. Klizalište će raditi svakog dana od 12:30h do 22:00 h, cijena jednog termina klizanja bit će 3,00 KM a zahvaljući partnerima i prijateljima projekta obezbjedili smo i besplatne termine za djecu do 12 godina. U ledenom parku bit će postavljena i adrenalniska atrakcija za najmlađe mini zip line u dužini 60 m, kao i sankalište površine 150 m2 koje će biti besplatno sa sve mališane.

Svakog dana od 12:00 h do 20:00 h besplatne edukativno - kreativne radionice u Ledo Dječijoj igraonici zabavit će mališane. Kroz igru će im se otkriti jedinstven multidisciplinarni program Lego Think Tank na School & School radionicama. AD Orion mališane će očarati prirodnim i naučnim fenomenima dok su J.U. Biblioteke Sarajevo spremile radionicu Zimska praznična priča. Mališani će se moći zabaviti i uz My Gift društvene igre, Lego kutak i takmičarske igre. Magični sadržaj Ledo igraonice upotpunit će i Tanzelarija škola baleta, kao i Edus inkluzivne radionice.

Gastronomska ponuda u kućicama neće ostaviti ravnodušnim ni najzahtjevnije gurmane, jer će ponuditi jela pripremljena prema originalnim receptima majstora kuhinje koje su pripremljeni upravo za ovaj događaj.

Jägermeister Ice Cold Bar bit će nezaobilazno mjesto za sve koji traže uzbudljivo, drugačije i jedinstveno mjesto za afterwork druženja, opuštene večernje izlaske, ili za uživanje u odličnim zalogajima uz koncerte omiljenog benda.

Projekat su, pored Općine Stari Grad, podržali i Vlada KS,Općina Centar i Federalno ministarstvo turizma i okoliša.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630