Ambasadori sadili lipe, a potom prisustvovali poribljavanju Mošćanice


19. 8. 2010

Ambasador Palestine nj.e. Khaled Alatrash, ambasador Republike Češke nj.e.Tomaš Szunyog i ambasador Republike Slovenije nj.e. Andrej Grasselli posadili su danas lipe u Aleji ambasadora. U ime Općine Stari Grad, sadnji lipe je prisustvovao načelnik Ibrahim Hadžibajrić, predsjedavajući Općinskog vijeća Rizah Avdić, i stručni savjetnik Alija Ibrović.
Današnja sadnja lipa bila je jedinstvena po tome što je zazađena jubilarna 100. lipa, a čast je pripala ambasadoru Republike Slovenije nj.e. Andreju Grasselliju, koji nije krio zadovoljstvo.
„Ovo je lijep događaj, u netaktnuroj prirodi, koji ima i simbolično značenje. Ja sam imao čast da zasadim stotu lipu, što znači da je već dosta diplomatato učinilo prije mene i ostavilo ovdje trajne uspomene. Možda će se jednog dana na ovom mjestu sastati i družiti svi ambasadori koji su zasadili lipe i razgovarati o starim vremenima kada su živjeli u Sarajevu,“ riječi su ambasadora Slovenije.

Ambasadori su istakli da sadnja lipe simbolizira vezu između Bosne i Hercegovine i njihovih zemalja, te da su počašćeni što se njihova imena nalaze u Aleji ambasadora.
„Drago mi je što sam u Sarajevu zasadio lipu. Ovo drvo je veza između Palestine i BiH i drago mi je što je Općina Stari Grad pokrenula ovaj projekat. Volio bih kada bi se i drugi u svijetu ugledali na ovu Općinu,“ riječi su palestinskog ambasadora.

Po završetku protokolarnog dijela sadnje lipe ambasadori, načelnik Hadžibajrić i predstavnici Općine pridružili su se poribljavanju Miljacke i Mošćanice koje je, u neposrednoj blizini, vršilo sportsko ribolovno društvo “Sarajevo 1906“i Udurženje RVI Stari Grad.
 

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630