U Nadmlinima novo košarkaško igralište i kaldrma – stanovnici uputili pismo zahvale


06. 11. 2019

Ulica Nadmlini na Kovačima trenutno se sanira u dužini od 110 metara, a radi se skidanje stare podloge i postavljanje nove kaldrme. Ranije je u ovoj ulici urađeno čišćenje većeg prostora na kojem je izgrađeno košarkaško igralište, te postavljena rasvjeta. Prepoznavši napore ove lokalne zajednice da prostor učini funkcionalnijim i ugodnijim za svakodnevni život, stanovnici Nadmlina poslali su pismo zahvale.

„Dugi niz godina na mjestu novog igrališta bio je zapušten prostor i donekle odlagalište raznog otpada. Ulica je bila mračna, te su stanovnici strahovali kad su bili primorani da se noću vraćaju kući...Ovim vašim angažovanjem, naša ulica će biti uredna i sigurna. Osim toga, igralište već služi svojoj namjeni. Uvijek se u njemu nalaze djeca naše, kao i okolnih ulica. Takav prostor im je nedostajao do sada,“ navode, između ostalog u pismu.

Novosagrađeno kašarkaško igralište je dimenzija 14,5x13,5 metara, ima dva pojedinačna koša za uličnu košarku, kao i mini tribine za gledaoce. Ograđeno je specijalizovanom ogradom, a urađeno je i osvjetljenje cijelog prostora. Projekat je koštao 86.000 KM, a realizovala ga je Služba za lokalni razvoj i mjesne zajednice, kao dio programa „Jačanje uloge MZ u BiH“, kojeg implementira UNDP u BiH sa partnerskim općinama, a finansiraju vlade Švicarske i Švedske.

Iz Službe za investicije i komunalne poslove kazali su da se radovi na sanaciji kaldrme odvijaju prema dinamici, izvode se parcijalno, te da je oslobođena jedna traka za prolaznike.

“Trenutno se izvode radovi na ručnom štemanju i mašinskom skidanju slojeva stare kaldrme na stepeništima. Nakon toga se nabija podtlo i ravna, te priprema beton i podloga za novu kaldrmu. Do sada je završeno oko 30% radova“, pojašnjavaju.

Na ovom gradilištu uporedo se radi i polaganje priključaka olučnih vertikala na novoizgrađeni cjevovod, te podešavaju šiberi na visinu novoizgrađene kaldrme. Projekat košta 113.000 KM.

Radove izvodi sarajevska firma Klico trans gradnja, a rok za izvođenje radova je 60 dana.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630