U toku je sanacija trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije


22. 10. 2019

Radovi na sanaciji desne strane trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije na dionici od tramvajske stanice Baščaršija do taxi štanda Markale, u dužini oko 500 metara, odvijaju se planiranom dinamikom. Iz nadležne općinske Službe za investicije i komunalne poslove ističu da se radovi najvećim dijelom izvode u noćnim satima - od 00,00 do 05,00 sati, i manjim dijelom u toku dana, s obzirom da se radi o vrlo frekventnoj saobraćajnici.

„Uklonjeno je oko 50 odsto oštećenog asfaltnog sloja na trotoarima, a u toku je uklanjanje dotrajalih ivičnjaka. Nakon toga planirano je novo tamponiranje, ugradnja novih izdignutih ivičnjaka od cementnog betona, te izrada nosivo - habajućeg sloja asfalta na trotoarima“, pojašnjavaju iz Službe.

Radove rekonstrukcije trotoara izvodi sarajevska firma OXA, a finansira ih Općina Stari Grad Sarajevo, iznosom od oko 87.000 KM.

Podsjećamo da je Općina Stari Grad 2017. godine rekonstruisala trotoare od Muzeja Jevreja do Gradske tržnice (lijeva strana), u ukupnoj dužini od 323 metara, tako da će završetkom radova na desnoj strani biti u cjelosti okončan projekat rekonstrukcije trotoara u samom srcu Starog Grada koji su bili u dosta lošem stanju.

 

Rješenje o privremenoj izmjeni saobraćaja u ulici Mula Mustafe Bašeskije

S obzirom da se radi o vrlo frekventnoj putnoj saobraćajnici, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izdalo je rješenje o privremenoj izmjeni saobraćaja u ulici Mula Mustafe Bašeskije na dijelu od raskrsnice sa ulicom Sagrdžije do raskrsnice sa ulicom Pehlivanuša. Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od: etapne zabrane saobraćaja za motorna vozila u dijelu saobraćajne trake u kojoj se izvode radovi, dok druga ostaje slobodna za saobraćaj, kao i obustave pješačkog saobraćaja na dijelu izvođenja radova sa preusmjerenjem sigurnim dijelom javno prometne površine; radove izvoditi po etapama u dužini od 50 metara; obezbijediti da se saobraćaj na pomenutoj dionici odvija bez prekida i radi bezbjednog odvijanja saobraćaja, saobraćajnu traku u kojoj se izvode radovi posebno označiti propisanom saobraćajnom opremom.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630