Dom zdravlja Stari Grad završena krovna konstrukcija i fasada na bočnim stranama


11. 9. 2019

Stabilne vremenske prilike posljednjih dana pogoduju izvođenju građevinskih radova, pa se tako i radovi rekonstrukcije Doma zdravlja Stari Grad odvijaju bez problema. Kako je ranije najavio načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, Dom zdravlja trebao bi biti završen u novembru, a do sada je završen veći dio radova. Kao što se može vidjeti na licu mjesta, na cijelom objektu je postavljena nova stolarija, izvršeno nadziđivanje sjevernog i južnog krila čime je objekat dobio devet novih prostorija, te završena fasada na bočnim stranama objekta sa kojih su već i uklonjene skele.

Krovna konstrukcija je također završena i preostali su još manji detalji. U podrumskim prostorijama rade se hidroizolaterski radovi, a ubrzani su i molerski radovi. U cijelom objektu se izvode keramički radovi i podovi u toaletima. Na drugom spratu objekta završeni su elektroinstalaterski radovi, te se izvode pripreme za brušenje podova i premaz.

U toku prošle sedmice u atriju objekta izvršeno je postavljanje i obrada špaleta, urađeni stropovi na Bloku 1 i 2, a ubrzo počinje vanjsko uređenje atrija, popločavanje i uređenje zelene površine. Kako smo ranije pisali, na objektu je, pored novih prostorija, sagrađen i lift, protivpožarno stepenište, čekaonica, terasa i koridori koji povezuju prostorije i odjeljenja.

Općina Stari Grad pokrenula je krajem marta ove godine projekat potpune rekonstrukcije objekta Doma zdravlja Stari Grad, sagrađenog ’60-ih godina, u ulici Alajbegovića br.1.

Općina je odlučila finansirati ove radove iznosom od oko 1,9 miliona KM, jer Dom zdravlja svojim kapacitetom nije zadovoljavao potrebe stanovnika, usljed povećanja obima zdravstvenih usluga na prostoru Starog Grada.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630