Saobraćajnica Gazin Han-Emerovice-Zečija glava: Uklonjeno rastinje uz put, uskoro sanacija


30. 8. 2019

Na saobraćajnici Gazin Han-Emerovice-Zečija glava, koja spaja općine Stari Grad i Istočni Stari Grad, prethodnih dana izvršeno je uklanjanje šiblja i rastinja uz putni pravac kako bi se osigurala bolja vidljivost i prohodnost, te izvršeno čišćenje rigola i odvoda. Ovo su preduslovi za početak sanacije regionalnog puta uz djelimična asfaltiranja oštećenih dijelova i izgradnju potpornih zidova.

Riječ je o regionalnom putu koji spaja dvije lokalne zajednice, a koji je izuzetno značajan za stanovnike Faletića, Emerovice, Brusulja i Gazinog Hana, te predstavlja tzv 'žilu kucavicu' na prelazu između dva entiteta. Ranije je potpisan sporazum između ove dvije lokalne zajednice o sanaciji putnog pravca Gazin Han-Emerovice-Zečija glava, a potpisali su ga načelnici Ibrahim Hadžibajrić i Bojo Gašanović.

Načelnik Ibrahim Hadžibajrić je prilikom potpisivanja sporazuma istakao da ovo nije samo nastavak saradnje između dvije općine, nego i nastavak međusobnog povjerenja.

“Ove dvije općine, iz Federacije BiH i Republike Srpske, su jedinstven primjer saradnje između dva entiteta. Brojni su zajednički projekti koje smo uradili: izgradnja i rekonstrukcija puteva, vodovoda, rasvjeta, čišćenja snijega. Danas se malo se priča o ovakvim konkretnim stvarima koji se rade i uglavnom se sve svelo na politikanstvo,” kazao je Hadžibajrić.

Prije osam godina ove dvije općine zajedno su realizovale rekonstrukciju puta Zlatište-Širokača, te postavili novi asfalt na dionici dugoj 400 metara. Ranije su ove opštine zajedno realizirale projekte uvođenja rasvjete u selu Mešinovići i u Faletićima.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630