Ambasador Arapske Republike Egipat nj.e. Ahmed ElSayed Khattab posadio lipu u Aleji ambasadora


29. 7. 2010

Ambasador Arapske Republike Egipat nj.e. Ahmed ElSayed Khattab posadio je danas lipu u Aleji ambasadora. Ambasadora i njegovu porodicu u Aleji su dočekali načelnik Ibrahim Hadžibajrić, zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Mustafa Lačević, šef Odsjeka za odnose s javnošću Almedina Porča i stručni saradnik Alija Ibrović. Ono što je ovu sadnju činilo drugačijom od svih prethodnih je činjenica da su joj prisustvovali i ostali članovi ambasadorove porodice: supruga, kćerka i unuka, te je sama akcija protekla u vrlo srdačnoj i veseloj atmosferi, uz veliki broj zainteresovanih novinara.

 


S obzirom da je sve bilo spremno za sadnju lipe, sam čin je protekao veoma brzo i nakon uručenja certifikata i zajedničkih fotografija načelnik i ambasador su se obratili medijima.
„Ovaj događaj danas simbolizira dubinu prijateljstva i ljubavi između naroda Egipta i BiH. Kao što znate, drvo je simbol života i rasta i današnja sadnja lipe pokazuje koliko mi cijenimo i volimo ovaj grad kojem želimo da uvijek raste i bude jakih korijena kao što su i ova stabla. Počašćen sam što se moje ime nalazi uz ime mojih kolega koji su ovdje posadili lipu i služili u časnom gradu Sarajevu,“ rekao je ambasador, nj.e. Ahmed ElSayed Khattab.
Načelnik Hadžibajrić je istakao kako je ovim činom nastavljena tradicija sadnje lipa od strane akreditovanih ambasadora u BiH.

 

Ambasador sa suprugom, kćerkom i unukom


„Egipatski ambasador, nj.e. Ahmed ElSayed Khattab, je izrazio želju da posadi lipu u Aleji ambasadora s obzirom da mu krajem godine ističe mandat i želio bi da iza njega ostane ovakav trag, a mi smo vrlo rado prihvatili tu ideju. Drago mi je da se pridružio svojim kolegama, ambasadorima Egipta koji su ranije zasadili svoje lipe. Osim toga, drago mi je što je ova ideja zaživjela i što sve više ambasadora želi uzeti učešća u ovoj akciji, tako da ćemo sljedeće sedmice saditi lipu sa ambasadorom Libije u BiH.“
U Aleji ambasadora, od 2002. godine kada je počeo projekat, pa do danas posađeno je 96 lipa.
 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630