Načelnik Hadžibajrić sa najboljim svjetskim borcima brazilske jiu jitse


30. 4. 2019

U prostorijama Mjesne zajednice Medrese se održava vrhunski trening kamp čuvenog borilačkog sporta brazilska jiu jitsa u organizaciji Kluba brazilske jiu jitse Redžović iz Čikaga. Kamp je okupio neke od najboljih boraca ovog sporta, a sinoć ih je posjetio načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić. Inače Klub brazilske jiu jitse Redžović je jedan od najvećih i najuglednijih klubova ovakve vrste u svijetu, a osnovali su ga braća Eddie, Adem i Idriz Redžović, Amerikanci, ponosni na svoje bosansko porijeklo. Zahvaljujući svom ugledu, u Stari Grad su na ovaj četvorodnevni kamp doveli neke od najboljih svjetskih boraca, čak njih 15 je došlo iz Čikaga, a dosta je boraca stiglo iz zemalja Evropske unije, daleke Australije i naravno Bosne i Hercegovine. Zasigurno najpoznatije ime ovog kampa je Clark Gracie višestruki svjetski i aktuelni prvak, i veliki autoritet ovog sporta. Clarkov deda, Carlos Gracie, je jedan od osnivača posebnog pravca brazilske jiu jitse, koja čak i nosi naziv „Gracie jiu-jitsu“. Clark često putuje širom svijeta gdje podučava posebne korake i poteze ovog sporta.

Ovaj Amerikanac iz San Diega (Kalifornija) nam je kazao da mu je velika čast što je došao u naš grad, zemlju i što prenosi svoje znanje na druge: „Pored sportske strane, postoji i jedna druga strana, pa mi nije problem preći skoro cijelu zemaljsku kuglu da dođem u Sarajevo - a to su naravno ćevapi, koje stvarno obožavam“, kroz smijeh nam je kazao ovaj vrhunski sportista kojem je ovo drugi posjet našoj zemlji, a i prvi je bio zahvaljujući braći Redžović. U nastavku kampa Clark je napravio nekoliko demonstracija, koje su poslije ostali borci vježbali. Kamp se održava i večeras na istom mjestu u periodu od 18:30 do 20:30, a uz načelnika Hadžibajrića, kampu je prisustvovao i općinski vijećnik Ekrem Kaljanac.

Načelnik Hadžibajrić je čestitao organizatorima, poželio im dobrodošlicu u općinu Stari Grad i izrazio nadu da će odavde ponijeti lijepe uspomene.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630