Gradi se sportsko igralište na Kovačima


26. 4. 2019

U ulici Nadmlini u naselju Kovači počeli su radovi na izgradnji sportskog igrališta, za čiju je realizaciju je izdvojeno 86.000 konvertibilnih maraka. Igralište je namijenjeno za košarku, a njegovom izgradnjom stanovnici ovog dijela Starog Grada dobit će ograđeno sportsko igralište dimenzija 14,50 x 13,5 metara.
Sportski teren imat će dva pojedinačna koša za uličnu košarku sa tribinama za gledaoce. Teren će biti ograđen potpornim zidom sa sjeverne strane, u sklopu kojeg će se nalaziti tribine za gledaoce.

Sa istočne i zapadne strane planirana je izgradnja kaskadnih podzida čija će visina jednim dijelom dosezati gotovo četiri metra, u zavisnosti od konfiguracije terena, a na kojim će biti montirana tzv LEGI ograda - specijalizovana ograda sa zaštitom od buke. U sklopu projekta planirano je i osvjetljenje terena.

U toku ove sedmice izvodit će se armirano-betonski radovi, odnosno izgradnja temelja, postavljanje ograde i asfaltiranje podloge, nakon čega će se uraditi iscrtavanje terena i postavljanje sportskog mobilijara.
Igralište se gradi kao dio projekta „Jačanje uloge MZ u BiH“, kojeg implementira UNDP u BiH sa partnerskim općinama, a finansiraju vlade Švicarske i Švedske. Općina Stari Grad Sarajevo u ovom projektu učestvuje putem Odsjeka za lokalni razvoj.

Ukupna vrijednost projekta je 86.000 KM. Izvođač radova je firma Sela d.o.o. Sarajevo, a igralište bi trebalo biti završeno za dva mjeseca.

Općina Stari Grad Sarajevo kontinuirano radi na izgradnji i rekonstrukciji igrališta za djecu i izgradnji sportskih igrališta. Samo u prošloj godini izgrađeno je šest dječijih igrališta i sportskih terena: na Mihrivodama sportski teren Bijela bašča; na Širokači- ispred prostorija Mjesne zajednice; na Vratniku, u dvorištu OŠ”Hamdija Kreševljaković”; na Obhodži - pored mosta Bosansko-turskog prijateljstva izgrađen je teren za mali fudbal; na Mošćanici - u ulici Ablagijin sokak također je sagrađen sportski teren, te kombinovano dječije igralište i košarkaški teren na platou Babića bašča. Vrijednost sagrađenih terena je preko 320.000 KM.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630