Načelnik Hadžibajrić posjetio Župni ured presvetog Srca Isusova


18. 4. 2019

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić posjetio je Župni ured presvetog Srca Isusova u Starom Gradu gdje ga je ugostio župnik velečasni Mato Majić, sa članovima Župe. Posjeta je upriličena uoči najvećeg katoličkog blagdana, Uskrsa, zbog čega je velečasni Majić iskazao posebno zadovoljstvo. On je kazao da je duboko zahvalan za angažiranost i sućut sa potrebama njihove zajednice koju pokazuje ova lokalna zajednica.“Podijeljena radost je dvostruko veća i zato sam posebno sretan što sa nama dijelite radost ovih veoma važnih dana. Uskrs je temelj naše vjere. Kao što kuća ima temelje, tako je Hristovo uskrsnuće temelj naše vjere i hvala vam što ste u ovim danima sa nama,“kazao je župan.

Tokom susreta razgovaralo se o projektima realizovanim u proteklim godinama, s posebnim akcentom na radove koji su izvedeni u podrumskim prostorijama njihovog objekta, a u čijem je finansiranju učestvovala i Općina Stari Grad. Načelnik Hadžibajrić je istakao da će se podrška radu Župnog ureda nastaviti.

„Posjetio sam ih danas ne samo kao načelnik, nego i kao njihov sugrađanin, pa i komšija, da podijelimo radost praznika i vidimo kako im možemo pomoći. Prošle godine smo učestvovali u sanaciji podrumskih prostorija u kojima je smješten njihov arhiv i biblioteka. Preostalo je da riješe problem sa vodovodnim instalacijama i Općina će im dati podršku i u tom projektu,“ kazao je Hadžibajrić.

Općina Stari Grad sufinansirala je prošle godine i radove na zamjeni unutrašnje stolarije Župnog ureda, a prilikom posjete načelnik je informisao župana i o radovima koji se izvode u njihovoj neposrednoj blizini, na zgradi Muzičke akademije. “Još jedan projekat smo počeli u vašoj blizini. Radi se fasada na zgradi Muzičke akademije, a uskoro bismo trebali završiti pregovore sa donatorima i za drugi dio radova, tako da će zgrada koja je prekoputa Župnog ureda ponovo imati izgled kakav zaslužuje, “kazao je Hadžibajrić.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630