Građani Vratnika razgovarali sa općinskim rukovodstvom


21. 2. 2019

Veliki broj građana mjesne zajednice Vratnik prisustvovao je sinoćnjem sastanku sa rukovodstvom Općine Stari Grad na čelu sa općinskim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem.

Uz načelnika Hadžibajrića, sa građanima Vratnika su bili i Alma Destanović, sekretar organa državne službe, Adis Hadžović, pomoćnik načelnika za investicije i komunalne poslove, Amela Kulaglić, pomoćnica načelnika za urbanizam i Selma Velić, šefica Odsjeka za lokalni razvoj.

U komunalnu infrastrukturu i investicijske projekte na području mjesne zajednice Vratnik posljednjih deset godina uloženo je skoro dva miliona KM, iznos je mnogo veći kada se uračunaju i ostali projekti koji nisu isključivo vezani za infrastrukturu. Posebno je izdvojen projekat kompletne rekonstrukcije ulice Strošići sa komunalnom infrastrukturom, za koji je izdvojeno oko 570.000 KM. Također, utrošena su značajna finansijska sredstva za ulice Vratnik mejdan, Višegradska kapija, Jekovac, podršku DVD „Vratnik“, OŠ „Hamdija Kreševljaković“ i mnoge druge.

I ovom prilikom je najavljen veliki projekat koji počinje na proljeće, a izuzetno je bitan za Vratnik. Radi se o kompletnoj sanaciji ulica Kovači i Ploča, dionica od Čekrečijine džamije do spoja sa ulicama Hadžijamakova i Mustafe Dovadžije. Elaboratom je predviđeno da se na dionici od Čekrečijine džamije do Muzeja Alije Izetbegovića u ulici Ploča, zadrži kaldrma kao prepoznatljiva autentičnost Sarajeva i Čaršije. Taj projekat će se finansirati u saradnji sa Direkcijom za puteve KS, a iznos će biti skoro 600.000 KM.

Nakon prezentacije urađenih i planiranih projekata uslijedila su pitanja građana. Vratničani su izrazili zadovoljstvo zbog aktivnosti općinske administracije koji za cilj imaju poboljšanje kvaliteta življenja, ali su i iznijeli dosta problema sa kojima se susreću. Posebno su istaknuti infrastrukturni i komunalni problemi u ulicama Porčina, Nafije Sarajlić, Mačkareva i Nevjestina, te problemi nelegalnih deponija i parkiranja širom Vratnika. Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i najbliži saradnici su pojasnili situaciju i obećali djelovanje u skladu sa realnim mogućnostima.

Sljedeći sastanak će se održati sa građanima u prostorijama mjesne zajednice Babića bašča, u srijedu, 27.02, u 19:30.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630