Konstruktivan razgovor općinskog rukovodstva i građana MZ Logavina


31. 1. 2019

Nakon mjesnih zajednica Ferhadija, Mjedenica, Baščaršija i Medrese, sinoć je održan vrlo koristan sastanak sa građanima mjesne zajednice Logavina. Sastanak je otvorio predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Logavina Ekrem Kaljanac, koji je tabelarnim prikazom građanima predstavio urađene projekte u proteklom periodu, kao i uvrštene projekte koji se trebaju raditi do kraja iduće godine. Najveći projekat realizovan u ovoj mjesnoj zajednici u posljednje vrijeme je izgradnja nove sportske sale za OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“. Izgradnju je u potpunosti finansirala Općina Stari Grad sa oko 730.000 KM i svečano otvorila krajem januara 2017. godine. Izdvajaju se i rekonstrukcije ulica Logavina i Muse Ćazima Ćatića, uključujući vodovodne i kanalizacione instalacije, ali i ostali projekti. Građani iz ove mjesne zajednice delegirali su nekoliko tema, te problema sa kojima se susreću, prisutnom općinskom rukovodstvu na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem.

Posebno se istakao problem ulice Josipa Štadlera, gdje zbog parkiranih vozila sa jedne, i preuskog trotoara sa druge strane ulice, najviše ispaštaju pješaci i izloženi su konstantnoj opasnosti: „Kretanje tom ulicom je jako rizično, a nerijetke su situacije da nesavjesni vozači retrovizorima zakače pješake i to se mora promijeniti“, poručili su građani. Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić je obećao da će Općina uputiti zahtjev nadležnom Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo u kojem će tražiti odobrenje za predložene izmjene u ovoj ulici: „Ukoliko dobijemo pozitivan odgovor, imat ćemo pravo zabraniti parkiranje, a na tom prostoru proširiti trotoar za sigurnije kretanje pješaka“, pojasnio je Hadžibajrić.

Pored načelnika Hadžibajrića, sastanku su prisustvovali i sekretar organa državne službe Alma Destanović, pomoćnik načelnika za investicije i komunalne poslove Adis Hadžović, pomoćnica načelnika za urbanizam – po ovlaštenju Amela Kulaglić, šefica Odsjeka za lokalni razvoj Selma Velić, te šef Sektora za poslove mjesnih zajednica Mirnes Imamović.

Sljedeći sastanak je zakazan za građane mjesnih zajednica Kovači i Sumbuluša, u utorak, 05. februara, u 18:00 sati, u prostorijama Mjesne zajednice Kovači.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630