Građani iznosili svoje probleme u MZ Medrese


24. 1. 2019

U prepunoj prostoriji Mjesne zajednice Medrese održan je sastanak na kojem su građani imali priliku čuti urađene i planirane projekte, ali i iznijeti probleme sa kojima se susreću. Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić i predstavnici službi su saslušali sve zahtjeve, pojasnili situaciju i obećali djelovanje u skladu sa mogućnostima.

Uvod u sastanak je pripao pomoćniku načelnika za investicije i komunalne poslove Adisu Hadžoviću koji je građanima MZ Medrese kazao da je Općina Stari Grad u ovu mjesnu zajednicu u posljednjem periodu uložila oko 1.2 miliona KM. „Najviše sredstava uloženo je u potpunu rekonstrukciju najprometnije ulice Safvet-bega Bašagića, koja se radila u tri faze, a za taj projekat je izdvojeno oko 430.000 KM“, kazao je Hadžović. Također je najavio veliki projekat u mjesnoj zajednici Medrese na proljeće, a to je potpuna rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne mreže u ulici Ispod Budakovića: „Taj projekat će obuhvatati postavljanje 475 metara vodovodnih i 150 metara kanalizacionih instalacija, a sa asfaltiranjem ulice iznos će biti preko 600.000 KM“, pojasnio je Hadžović.

Uslijedili su zahtjevi građana, koji su iznosili svakodnevne probleme sa kojima se susreću. Problemi su se ogledali u vidu neočišćenih ulica, lošeg zimskog održavanja, nelegalnih deponija i zapuštenih javnih zelenih površina, opasnih ruševnih objekata... Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić je kazao građanima da je svjestan postojanja brojnih problema na terenu, ali da je daleko od istine da Općina Stari Grad ne poduzima ništa: „Morate znati da za većinu nabrojanih problema prava adresa nije Općina Stari Grad već kantonalna preduzeća. Ipak, i pored te činjenice mi smo tu da vas saslušamo i pokušamo naći rješenja, što smo uvijek činili i činit ćemo. Vrata naših službi su za vas otvorena, jer mi smo vaš servis“, poručio je građanima na kraju načelnik Hadžibajrić.

Iz nadležnih službi su kazali da su sve primjedbe građana evidentirane te da će u što skorijem roku izaći na teren i ustanoviti o čemu se radi, te razmotriti mogućnosti djelovanja i uključivanja nadležnih preduzeća i institucija.

Sljedeći sastanak je zakazan za građane mjesne zajednice Logavina, u srijedu, 30. januara, u 18:00 sati, u prostorijama MZ-a.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630