U Aleji ambasadora posađene još dvije lipe


29. 6. 2010

 Ambasador Kraljevine Španije, nj.e. Alejandro Alvargonzalez i ambasador Države Katar, nj.e. Mubarak Al-Hajri posadili su danas lipe u Aleji ambasadora. U ime Općine Stari Grad, sadnji lipe je prisustvovao načelnik Ibrahim Hadžibajrić, zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Mustafa Lačević, i stručni savjetnik Alija Ibrović.
U Aleji ambasadora, od 2009. godine kada je počeo projekat, pa do danas posađeno je 95 lipa.
„Vjerujem da je ovo simbol jačanja veza između dvije zemlje. Drvo je uvijek simbol rasta i razvoja, a ovo drvo prestavlja našu želju za dodatnim njegovanjem već dobrih odnosa između zemalja,“ rekao je ambasador Države Katar, nj.e. Mubarak Al-Hajri.
Sličnog je mišljenja bio i ambasador Kraljevine Španije:
„Velika je čast za moju zemlju sadnja lipe u Aleji ambasadora. Činjenica da je moje ime na toj ploči je čast koju možda ne zaslužujem, ali je u svakom slučaju rado prihvatam. Danas se osjećam poput Georgea Clooneya koji upravo inugurira svoju zvijezdu u Šetalištu slavnih.“ kazao je ambasador Kraljevine Španije, nj.e. Alejandro Alvargonzalez.

Načelnik Hadžibajrić je podsjetio da je ovo 95. zasađena lipa, obećavši da će sadnja lipa postati tradicija i da će se njegovati i u narednom periodu.

Nakon sadnje, ambasadorima je uručen certifikat kao podsjetnica, odnosno pozivnica da i nakon isteka mandata u našoj državi ponovo posjete Općinu Stari Grad i grad Sarajevo.
Po završetku protokolarnog dijela ambasadori i predstavnici Općine su se družili bašti na ušću Mošćanice u Miljacku.

 

 
 Ambasador Države Katar, nj.e. Mubarak Al-Hajri
 
 
 Ambasador Kraljevine Španije, nj.e. Alejandro Alvargonzalez

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630