Hadžibajrić i Purivatra potpisali ugovor o sufinansiranju Sarajevo Film Festivala


27. 7. 2018

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra potpisali su danas ugovor o sufinansiranju ovogodišnjeg SFF-a vrijedan 20.000 KM. Saradnja između ovog prestižnog festivala i Općine Stari Grad traje dugi niz godina, a kako se najveći broj sadržaja odvija upravo u Starom Gradu, pored finansijske, Općina pruža i tehničku podršku.

Kako je kazao Hadžibajrić i ove godine kao i do sada za potrebe što kvalitetnijeg održavanja i realizacije 24. Sarajevo Film Festivala Općina je izdvojila finansijska sredstva. „Sarajevo Film Festival je manifestacija regionalnog karaktera s kojim bi se svi trebali ponositi, iako nažalost mnogi i ne misle tako, dok bi države susjedi uradili sve da imaju ovakav jedan filmski festival svjetske klase“, kazao je načelnik Hadžibajrić, dodavši kako bi sve institucije  trebale da podrže ovaj Festival.

Prema riječima Mirsada Purivatre, do početka 24. Sarajevo Film Festivala ostalo je još 14 dana, a na njegovoj pripremi se radi već dugo. “Ono što nas raduje je kontinuirana saradnja i podrška Općine Stari Grad i zaista smo presretni što je to tako. Svi naši gosti koji su uglavnom smješteni na području općine Stari Grad sigurno će uživat cijelo vrijeme jer se radi o najatraktivnijoj općini u Sarajevu“, poručio je Purivatra. Kako je kazao dobijeni grant utrošit će dijelom za promociju, a dijelom za podršku boravka gostiju upravo na području općine Stari Grad. „Znači direktno se novac vraća u hotelske i ugostiteljske objekte koji ne nalaze na ovoj općini. To je ustvari povrat investicije“, istakao je. Današnjem potpisivanju prisustvovao je i predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina.

Sarajevo Film Festival bit će održan od 10. do 17. augusta.

Sarajevo Film Festival je ustanovljen 1995. godine i predstavlja jednu od najznačajnijih kinematografskih smotri u regionu. Festival je stjecište filmskih autora i producenata iz regiona i šire. Posjetitelji ove kulturme manifestacije, svakoga ljeta u Sarajevu imaju priliku vidjeti projekcije najkvalitetnijih filmskih ostvarenja, te susresti mnogobrojne mlade talentirane filmske radnike, kao i kultne režisere, glumce, producente...

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630