Sutra na Žutoj tabiji jedinstven događaj za porodice – Mom's Day


28. 7. 2017

Na Žutoj tabiji sutra će se održati jedinstveni događaj napravljen specijalno za mlade mame, one koje će to tek postati, ali i sve kojima je bitan kvalitetan i zdrav život porodice –„Mom's Day“.

„Mom's Day“ počinje u10.00 sati yogom za trudnice koja će im pružiti osnove tehnike disanja i opuštanja, kao i kako naći 10 minuta u pretrpanom rasporedu za yogu. Uslijedit će uloga Škole za trudnice, patronaža, psihofizička priprema za porod, Matične ćelije: zalog za budućnost i drugi zanimljivi sadržaji.

Događaj organizuju Bio Save, vodeća banka matičnih ćelija u regionu, i ZI Public Relations Agencija, i već je privukao veliku pažnju zainteresovanih, onih koji su uvijek željeli znati malo više o bitnim stvarima, a nisu imali koga pitati ili nisu imali prilike za to.

Praktične, interaktivne i besplatne radionica vodit će kvalificirani stručnjaci koji će pružiti odgovore na teme koje su bitne i o kojima mislimo da znamo sve, ali o kojima još uvijek možemo puno naučiti – poručuju organzatori.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, „Mom's Day“ će se od 10-14,00 sati održati u Domu Armije, Ulica Zelenih beretki 22.

MOM’S DAY – RADIONICE

Subota, 29. juli 2017. godine, od 10.00 sati

Žuta tabija, Sarajevo

10.00 - Yoga za trudnice na otvorenom: prema posljednjim naučnim studijama, prenatalna, ali i postnatalna yoga smanjuje rizike kod poroda, smanjuje krvni pritisak, bol, ali i stres. Polusatna radionica je osmišljena da zainteresiranim budućim, ali i sadašnjim majkama pruži osnove tehnike disanja i opuštanja, kao i kako naći 10 minuta u pretrpanom rasporedu za yogu.

10.30 - Uloga Škole za trudnice: cilj ovakvih škola je pripremiti ženu za porođaj bez straha, ali i očeve. Certificirano osoblje će voditi polaznike kroz čitav proces pripreme za porođaj, a trudnice, ali i očevi, će biti u prilici da pitaju sve što ih zanima o tom prirodnom fenomenu.

11.00 - Patronaža - prije i post porođajna briga o sebi i bebi: kaže se da je patronažna sestra najdraži posjetilac nakon porođaja. Šta tačno očekivati od patronažne posjete, ali i kako voditi računa o sebi i bebi između posjeta je tema ove radionice.

11:30 – Klub trudnica i mladih majki – psihofizička priprema za porod

12.00 - Edukacija u trudnoći i poslije trudnoće – Dojenje: Nauka o ljubavi, najveći izazovi u dojenju i kako ih prevazići: Dojenje je najvrijedniji dar koji možete dati djetetu. Iako se čini kao lak, prirodan proces, često zna biti bolan i neugodan, i za majku i za bebu. Praktični savjeti, razmjena mišljenja i druženje su odlike ove radionice.

12:30 - Matične ćelije: zalog za budućnost

13.00 - Ko je dula? Zašto je bitna podrška dule na porodu? Osoba koja je sa porodiljom tokom porođaja, koja pruža fizičku podršku, ali i emotivnu. Dula ne mora biti muž, ili neko od bliže porodice. Dula se bira, a o njenom značaju zainteresirani će saznati tokom ove radionice.

13.30 - Edukacija o pravilnom nošenju beba - svi pravilni načini vezanja marame za bebe: nošenje bebe zvuči tako prirodno, zar ne? Ali koliko nas zna pravilan položaj koji bebe trebaju imati, kako napraviti povez...onda uvidimo da i nije jednostavno kao što se čini na prvi pogled. Praktična radionica, praktični savjeti, sretni roditelji i sretna beba...happy days!

14.00 - Prisustvo pedijatra - prva pomoć za bebe: najbolji prijatelji roditelja i djeteta. Prilika da se još jednom uvjerimo u to.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630