Besplatni fitness treninzi u Domu kulture Vratnik


25. 7. 2017

 

Zahvaljujući projektu "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" u Domu kulture Vratnik se već dva mjeseca održavaju besplatni fitness treninzi. Općina Stari Grad je, na osnovu ovog projekta kojeg finansiraju vlade Švicarske i Švedske, a provodi UNDP u BiH, već dobila izuzetnu finansijsku i tehničku podršku za izgradnju dječijih igrališta i saobraćajnica, opremanje prostorija mjesnih zajednica računarskom opremom, uspostavu informatičkog kabineta, a Vratnik je dobio fitness dvoranu, opremu i trenere. Važno je istaći da su svi navedeni projekti bili prijedlozi građana koji žive u ovim mjesnim zajednicama i koji su putem Savjeta mjesnih zajednica izrađivali projekte i aplicirali za sredstva.

Za realizaciju ovog projekta zaduženo je  Udruženje "Naš koncept" iz kojeg poručuju da na profesionalan i ljubazan način žele potaknuti i unaprijediti fitness status svih trenutnih, ali i budućih polaznika. Fitness trenerica Alma Mizdrak nam je kazala da se treninzi održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19 do 20,00 sati i da su svi dobro došli: "Zahvaljujući Općini Stari Grad i stranim partnerima smo dobili svu potrebnu opremu, stepere, strunjače, šipke sa svim težinama, i tako bez problema ovdje organizujemo aerobik, kružni i funkcionalni trening,"kazala je trenerica.

Mizdrak je dodala da je interesovanje ogromno, i da su sredinom maja kada je počeo ovaj projekat imali skoro po 50 žena na treninzima, ali je zbog godišnjih odmora trenutno taj broj manji.

Lejla i Samina iz starogradskih mjesnih zajednica  Sumbuluša i Vratnik su nedavno počele dolaziti i jako su zadovoljne treninzima.“Ovdje se, pored fitnessa možemo i družiti sa ostalim polaznicama, što nije bio slučaj u teretanama koje smo prije posjećivale,“kazale su. Za trenericu imaju samo riječi hvale, jer se trudi svakome posvetiti i dati najbolje moguće savjete. Polaznice fitnessa na Vratniku i trenerica Mizdrak pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže i dođu u navedenim terminima u Dom kulture Vratnik.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630