Mališani sa Sedrenika zabavljali se uz animatora, balone, slatkiše


31. 3. 2017

Na novosagrađenom dječijem igralištu na Sedreniku danas je organizovana zabava za mališane iz ovog naselja. Oko stotinu djece, uz pjesmice i igru družilo se sa animatorom, nakon čega su radili životinje od balona i oslikavanje lica. Školarci iz matične i područne OŠ“Mula Mustafa Bašeskija“ učestvovali su u likovnoj radionici, a na kraju su najboljim podijeljene nagrade. Za svoj trud nagrađeni su i ostali učesnici radionice, a sva djeca su uživala u slatkišima i sokićima.

Dječijoj zabavi na Sedreniku prisustvovali su i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, predsjedavajući Općinskog vijeća Jusuf Pušina i zamjenik predsjedavajućeg Irfan Čengić koji su mališanima poklonili lopte za igru.

Igralište na Sedreniku izgrađeno je na inicijativu građana koji su se uključili u projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji je zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Cilj projekta je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana Bosne i Hercegovine u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti općinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica.

Građani Sedrenika uključili su se i u organizaciju današnje zabave za djecu što je dobar primjer saradnje građana i lokalne zajednice na obostrani interes, a što je u konačnici i cilj ovog projekta. Kao dobri domaćini, građani Sedrenika danas su prisutne počastili i kolačima.

Igralište je površine 54m2 i ima kombinovanu gumenu i pješčanu podlogu. Djeci je na raspolaganju tobogan sa drvenom kućicom, ljuljaška sa dvije sjedalice kombinovana sa penjalicom sa ljestvama i mrežom za penjanje, metalna klackalica za dvije osobe, vrtuljak, klupe, a postavljene su i korpe za otpad.

U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ izgrađeno je i dječije igralište u mjesnoj zajednici Mošćanica koje je otvoreno prošle sedmice, također uz zabavu za mališane ovog mjesnog područja. Savjet mjesne zajednice Mošćanica tada je dao maksimalan doprinos u organizaciji, uključivši se animiranjem sponzora i obavještavanjem građana.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630