Zabava za najmlađe na igralištu u Logavinoj


27. 9. 2016

Na dječijem igralištu ispred Doma kulture Logavina danas je upriličeno druženje sa polaznicima vrtića “Bajka” i “Biseri” iz Starog Grada. Uz animacije Mikija i Mini, muziku, ples, slatkiše i brojne zabavne sadržaje, djeca su na kraju druženja imala priliku i za oslikavanje lica, popularni facepainting. Na ovaj način, ozvaničen je početak rada dječijeg igrališta u ulici Logavina, koje je rezultat dobrih pobratimskih odnosa Općine Stari Grad Sarajevo i Opštine Karpoš iz Makedonije.
“Na prijedlog gradonačelnika Opštine Karpoš Stevča Jakimovskog, Opštinsko vijeće te makedonske opštine je jednoglasno donijelo odluku o finansiranju ovog projekta iznosom od 15.000 eura, a Općina Stari Grad je u veoma kratkom periodu pripremila kompletnu projektnu dokumentaciju, te su radovi završeni u predviđenom roku,” kazala je Selma Velić, šef Sektora za lokalni razvoj, putem kojeg je ralizovana ova saradnja.
Novo igralište se sastoji iz dva dijela, prvi dio ima gumenu podlogu (gumene kocke) na kojoj su instalirani tobogan i dvije ljuljačke. Drugi dio je pokriven šljunkom i tu je postavljena metalna klackalica i dvije njihalice. Također na igralištu se nalaze i dvije drvene klupe za odmor i dva koša za smeće.


Igralište u ulici Logavina otvorenog je tipa, a na postavljenim tablama naglašeno je da ga djeca uzrasta do šest godina smiju koristiti samo uz nadzor odraslih. Također, Općina je poklanjajući ovo igralište najmlađima uputila i poruku:
“...Poklanjamo vam ovo igralište za igru, zabavu i druženje. Budimo odgovorni i čuvajmo igralište od uništavanja. Za ljepšu sadašnjost i budućnost naše djece! “
Općina Stari Grad i Opština Karpoš potpisale su Sporazum o bratimljenju i saradnji u maju, 2011. godine.

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630