Ambasadori Kuvajta, Libije i Saudijske Arabije zasadili lipe


17. 9. 2015

 U Aleji ambasadora danas su zasađene još tri lipe, a zasadili su ih nj.e. Nasser Riden Thamer Almotairi, ambasador Države Kuvajt u BiH, nj.e. Hani Abdullah M. Mominah, ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, i nj.e. Arebi S.A.Halloudi, ambasador Države Libije u BiH.
Time je broj sadnica u ovoj šetnici porastao na 153.

nj.e. Nasser Riden Thamer Almotairi, ambasador Države Kuvajt u BiH


Ambasadore su u Aleji, u ime načelnika Ibrahima Hadžibajrića, dočekali Diana Salihbegović, sekretar organa državne službe i Slobodan Nikolić, savjetnik načelnika.
Salihbegović je ambasadore pozdravila u ime načelnika i kazala da joj je drago što je baš njoj pripala čast da danas sadi lipe sa trojicom ambasadora.

nj.e. Hani Abdullah M. Mominah, ambasador Kraljevine Saudijske Arabije


“Ovo je samo jedan mali doprinos lokalne zajednice uspostavljanju i nastavku dobrih odnosa sa ovim zemljama. Ovo je istovremeno i pozivnica ambasadorima da se i po isteku mandata vrate u Stari Grad i uvijek su dobrodošli,” kazala je Salihbegović.
U ime ambasadora obratio se nj.e. Nasser Riden Thamer Almotairi, ambasador Kuvajta, koji je kazao da današnji čin sadnje simbolizira i predstavlja dubinu odnosa između njihovih zemalja i BiH.

nj.e. Arebi S.A.Halloudi, ambasador Države Libije


“Mi smo svi jako posvećeni u unapređenju uzajamnih veza na svim poljima. Koristim priliku da pozovem načelnika Općine Stari Grad i njegove saradnike da posjete naše zemlje,” kazao je Almotairi.
Projekat Aleja ambasadora pokrenut je 2002.godine, a obuhvata prostor duž rijeke Miljacke, od Bentbaše do Kozije ćuprije. Šetnica je čitavom dužinom asfaltirana. Dužina Aleje je cca 2.800 m.

 
Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630