Baščaršija ponovo puna turista


19. 2. 2015

Lijepo vrijeme i sunčani dani doveli su već ove sedmice do povećanja broja turista koji posjećuju Baščaršiju i općinski Info-press centar u Halačima. Kako kažu uposleni u ovom centru, do sada su imali stotinjak posjeta turista iz različitih zemalja, mahom onih koji su provodili odmore na planinama, a potom odlučili da posjete i samo srce Sarajeva, Baščaršiju.
Ove sedmice Info-press centar posjetila je i jedna porodica iz Ukrajine koji su bili na skijanju na našim olimpijskim planinama, a potom su poželjeli upoznati i sam grad, te su u Info-press centru zatražili turističkog vodiča. Uposlenici ovog centra su ih, naravno, uputili na pravu adresu, kao i brojne druge turiste koji su došli iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Turske, Sjeverne Koreje, Francuske, te bh dijaspore.
Ovih dana zabilježen je i jedan interesantan slučaj turiste koji je došao u Sarajevo iz Splita. Naime, ovaj sredovječni gospodin je '80-ih godina studirao u Sarajevu, te je poželio ponovo vidjeti jednog prijatelja iz studentskih dana. Uposlenici Info-press centra su putem telefonskih informacija došli do broja telefona i stupili u kontakt sa pomenutom osobom, a potom ga i spojili sa prijateljem iz Splita. Tako se sretno završila i ova zanimljiva priča, poput brojnih drugih priča i anegdota o kojima svakodnevno svjedoče uposlenici centra.
Fotografije koje smo danas napravili na Baščaršijskom trgu svjedoče o velikom broju građana i turista koji su posjetili ovu lokaciju.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630