Pismo podrške i humanitarna pomoć iz Općine Umranije


29. 5. 2014

 Načelnik Općine Umranije iz Istanbula, Hasan Džan uputio je pismo podrške građanima Bosne i Hercegovine stradalim u poplavama i najavio slanje humanitarne pomoći. Naime, Općine Umranije iz Istanbula i Stari Grad Sarajevo su, potpisivanjem Sporazuma 2013. godine, postale pobratimske općine i povezane su čvrstim prijateljskim vezama. Tim povodom, načelnik Džan reagovao je na situaciju u našoj zemlji i pogođen viješću o ljudskim žrtvama, kao i velikoj materijalnoj šteti, odlučio je da pokrene humanitarnu akciju. Kroz “Uniju općina Mramornog mora”, prikupljena su tri kontejnera pomoći koji uskoro stižu u Maglaj. Prevod pisma načelnika Hasana Džana koje je uputio načelniku Ibrahimu Hadžibajriću, pročitajte u nastavku.

Sa potpisivanja sporazuma o bratimljenju maj, 2013. godine

“Ožalošćeni smo viješću o poplavama u Bosni i Hercegovini koje su izazvale gubitak ljudi i imovine. Od Allaha tražimo milost za ljude koji su izgubili živote u ovim poplavama i utjehu za njihove familije, a povrijeđenima želimo brzi oporavak.
Kao izraz našeg saučešća, a u duhu našeg bratimljenja sa Općinom Stari Grad, odlučili smo da uputimo materijalnu i duhovnu pomoć. Kao članovi “Unije Općina Mramornog mora”, Općina Umranije je pokrenula humanitarnu kampanju za žrtve poplava u BiH. Kao rezultat toga, dogovoreno je da zajedno sarađujemo kako bi zacijelili rane nastale u BiH, odnošenjem ljudskih žrtava, ali i ekonomskim štetama za koje će trebati godine da se nadoknade. Zato se Općina Umranije povezala sa Općinom Maglaj, tako da pripremamo 3 kontejnera humanitarne pomoći za grad Maglaj, kao rezultat akcije “Unije Općina Mramornog mora”. Abd, ova pomoć će biti isporučena žrtvama veoma brzo.
Neka Allah čuva našu sestrinsku zemlju BiH, od svih nevolja i patnji. Amin. Vaša patnja je i naša patnja.”

 


Hasan DžAN
Načelnik Općine Umranije

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630