Turski ambasador zasadio lipu u Aleji ambasadora


21. 4. 2014

Turski ambasador u Bosni i Hercegovini Ahmet Yildiz zasadio je danas lipu u Aleji ambasadora. To je 129. lipa u Aleji ambasadora koju su od 2000. godine zasadili ambasadori i predstavnici diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini.
Ambasador Yildiz je u obraćanju medijima kazao da se nakon skoro tri godine provedene u BiH, uskoro vraća u Tursku.
"Mislim da sam današnjim činom sadnje lipe u Aleji ambasadora, u okviru jednog lijepog projekta koji je Općina Stari Grad počela prije desetak godina, ostavio još jedan pečat svog mandata i misije u vašoj zemlji", kazao je Yildiz.
On je izrazio uvjerenje da će i danas zasađeno drvo, kao i stogodišnja tradicija lijepih i prijateljskih odnosa koji postoje između BiH i Turske, ostaviti pečat u okvirima BiH i u okvirima svega onoga što je dosad izgrađeno na jačanju prijateljstva i dobrih veza sa BiH.


Osim ambasadora, sadnji lipe prisustvovao je i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad.
"Drago mi je, prije svega, što je lipu posadio i ambasador Republike Turske. Mi smo do sada, kao Općina Stari Grad, imali izuzetno dobru saradnju sa turskim općinama sa kojima smo se bratimili, a ima ih osam", kazao je načelnik Hadžibajrić.
Hadžibajrić je podsjetio i na donacije Turske u BiH, kao što je izgradnja kompletnog kompleksa Bakr-babine džamije, zatim stopostotno učešće u izgradnji Mevlevijske tekije, te najavio da će učestvovati i u rekonstrukciji Baščaršijskog trga koja će početi na jesen.
"Saradnja između naše Općine i općina u Turskoj je na vrlo zavidnom nivou i mi smo možda i Općina koja ima najveći broj bratimljenja sa općinama iz Turske", istakao je načelnik Hadžibajrić.

 

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630