Ambasadori Švedske i Holandije zasadili lipe


26. 3. 2014

Švedski ambasador u BiH Stefan Fredrik Schiller 

Ambasadori Švedske i Holandije u BiH zasadili su danas (26. marta, 2014. godine) lipe u Aleji ambasadora, pridruživši se tako listi od 126 visoka zvaničnika koji su na taj način ostavili svoj trag u BiH, prethodnih godina. Lipe su zasadili nj.e. Stefan Fredrik Schiller, švedski ambasador u BiH i nj.e. Jurriaan Kraak, holandski ambasador u BiH.
 Ambasadore je dočekala delegacija Općine Stari Grad predvođena načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem i savjetnikom načelnika Slobodanom Nikolićem, a prvi je lipu zasadio švedski ambasador, Stefan Fredrik Schiller.

“Kao novi švedski ambasador u vašoj zemlji želim da se zahvalim načelniku Hadžibajriću na današnjoj sadnji lipe i da kažem da sam izuzetno sretan što imam priliku da živim i da radim na teritoriji Općine Stari Grad. Ovo je jedna jako lijepa tradicija za nas diplomate” istakao je Schiller, te dodao kako se osjeća počašćeno što je u grupi onih koji su imali tu čast da postanu članovi diplomatskog kruga koji su posadili stabla u Aleji.

 Ambasador Holandije Jurriaan

Ambasador Holandije Jurriaan Kraak danas je zasadio 126 lipu.
“Čast mi je i zadovoljstvo što sam zasadio lipu u Aleji ambasadora. Drago mi je da sam mali dio ovog velikog događaja i projekta i da će to doprinijeti utemeljenu dobrih odnosa između Holandije i Bosne i Hercegovine.

Načelnik Hadžibajrić istakao je kako današnjim činom sadnje lipe nastavljena tradicija saradnje Općine Stari Grad i diplomatskih predstavnika u BiH, te podsjetio da Aleja ambasadora od danas broji 126 stabala lipe, a da tradicija sadnje traje od 2000. godine.
Nakon sadnje lipe načelnik Hadžibajrić ambasadorima je uručio certifikate kao potvrde da su posadili svoje drvo, ali i pozivnicu za ponovni dolazak u BiH i Sarajevo i skicu Aleje ambasadora sa svim dosada zasađenim lipama.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630