Općina podržala Dječiji karneval


02. 9. 2013

Cjelodnevna zabava za djecu svih nacionalnosti i različitih mogućnosti održana je 31. avgusta, 2013. godine na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović na kojoj je promovisano njihovo pravo na jednak pristup obrazovanju. Organizatori su bili USAID i Košarkaški savez BiH, uz podršku Općine Stari Grad.
Zabava je počela Dječijim karnevalom na kojem su djeca svih uzrasta igrala košarku s prijateljima i bh. reprezentativcima, veselila se uz oslikavanje lica, mađioničarske trikove i druge igre.
Nastavila se Šetnjom za djecu od Trga oslobođenja do Sportske dvorane "Mirza Delibašić" na Skenderiji. Ovom manifestacijom promovisana je tolerancija, fer i ravnopravan pristup obrazovanju za sve, pogotovo djecu iz najugroženijih socijalnih grupa.
Posjetioci i učesnici ovih događaja bili su u prilici donirati sredstva za pomoć obrazovanju djece u BiH. Donacije će biti utrošene za gradnju pristupa školama za djecu s posebnim potrebama te nabavku medicinskih pomagala koja im nedostaju, kao i kupovinu udžbenika za učenike slabijeg materijalnog stanja širom BiH.


Načelnik Ibrahim Hadžibajrić kazao je da je Općina Stari Grad jedina institucija koja je dala podršku i uključila se u održavanje ove manifestacije.
“Djeca iz cijele države družila su se i na improviziranom terenu za košarku igrala basket sa poznatim bh. Košarkašima”, dodao je Hadžibajrić.
Direktor misije USAID u BiH David Barth istakao je da se treba fokusirati na poruku da svako dijete u BiH zaslužuje jednaka prava na obrazovanje.
“Zaista smo sretni što smo imali priliku da ovo radimo u partnerstvu s Košarkaškim savezom BiH, Općinom Stari Grad i nekim privatnim firmama kako bi djeca vidjela svoje heroje. Cilj ovog cijelog događaja je da stavimo uspješne ljude ispred djece kako bi ona vidjela da mogu ostvariti svoje snove i da smo mi tu da ih podržimo u tome”, riječi su Bartha.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630