Zvanično otvoreno SP u preciznom slijetanju paraglajderom


19. 8. 2013

Svjetsko prvenstvo u preciznom slijetanju paraglajderom (PGAWC 2013) na Bjelašnici zvanično je otvoreno u subotu (17. avgusta).
Na trgu ispred Ekonomskog fakulteta okupili su se takmičari koji će predstavljati svoje zemlje. Među domaćinima je bio i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, koji se obratio prisutnima zaželio im dobrodošlicu u Sarajevo i najstariju gradsku Općinu.
“Zadovoljstvo mi je da Vas pozdravim i poželim Vam uspješno, fer i sportsko takmičenje. Želim da ostvarite izvrsne rezultate i ponesete najljepše uspomene sa Svjetskog prvenstva u preciznom slijetanju paragliderom”, istakao je Hadžibajrić, te dodao kako je Sarajevo olimpijski grad i da je ovo Svjetsko prvenstvo samo još jedno u nizu prestižnih sportskih takmičenja čiji smo ponosni domaćini.
“Pozivam Vas da pored predivnih lokacija za adventure i sportski turizam na Bjelašnici, nađete vrijeme i upoznate Sarajevo i Općinu Stari Grad. Bogato kulturno naslijeđe, harmonija religija, zanimljivi običaji, predivna gastronomska ponuda, tradicionalni zanati, prestižni internacionalni festivali i sportska takmičenja, sve ćete naći u Sarajevu i Općini Stari Grad”, kazao je Hadžibajrić.
Na prvenstvu će učestvovati više od 100 takmičara iz zemalja regiona i svijeta, a Bosnu i Hercegovinu će predstavljati pet takmičara.
Boje BiH branit će Dino Delić, Hazim Ljubijankić, Elvis Ljubijankić, Mario Knezović i Miron Matijević.
Na takmičenju će također nastupiti takmičari iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Bjelorusije, Rumunije, Norveške, Turske, Češke, Slovačke, Austrije, Italije, Njemačke, Švicarske, Velike Britanije, Japana, Malezije, Indonezije, Kine, Litvanije, Kolumbije, Rusije i Katara.
Takmičari će u toku SP-a posjetiti i Hercegovinu te učestvovati u raftingu na Neretvi, što ima za cilj promociju bh. turizma.
Takmičenje koje se organizuje svake dvije godine pod nadzorom Međunarodne vazduhoplovne federacije (FAI), organiziraju Paragliding klub Extreme i Vazuhoplovni savez BiH.

Newsletter
KONTAKT

Općina Stari Grad Sarajevo
Radno vrijeme:
07:30 -16:00
07:30 -18:00 - Šalter sala

Adresa: Zelenih beretki br. 4
Šifra općine: 109
ID: 4200738880009
PDV: 200738880009
Depozitni račun za prikupljanje javnih
prihoda otvoren u PRIVREDNA BANKA d.d. SARAJEVO - 1010000071133630